Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 4 september 2011

Als de Boez niet meeloopt, komt het wel goed

Oscar:
U zegt dat het tijd voor mij is om mijn Verkenners A examen te doen? U denkt dat ik er klaar voor ben? Ja, zelf denk ik dat ook wel, maar vandaag is het een beetje te warm heh? Nee, op zulke hete dagen gaat een echte verkenner volgens mij niet op pad, of zit ik er naast? Ah, mijn eerste punt heb ik dus al gescoord, dank u. Schrijft u dat wel alvast even op dan?
Mag ik zelf een dag kiezen waarop ik het examen wil doen? Nee dus. Ja, dat bepaalt u, ik begrijp het. Moet een beetje een verrassing zijn dus, niet? Ja, zodat ik niet stiekem een voor-verkenning kan gaan doen dus. Maar u kunt geen enkele indicatie geven? In de nabije toekomst, zegt u? Nee, ik voel totaal geen nervositeit bij me opkomen, dus dat zit wel goed. Ja, morgen of overmorgen of de dag erna, het maakt me niet uit als het maar niet meer zo snoeiheet is.
Mag ik nog één ding vragen? Kunt u ervoor zorgen dat de Boez thuis blijft als ik op moet voor het examen? Vanzelfsprekend, zegt u. Wel, dat is dan geregeld. Ja, want hij leidt me zo af altijd, en als hij met ons meeloopt ben ik bij voorbaat al gezakt. Dat weet ik zeker, ja. Had ik nog een vraagje. Moet ik nog afvallen vóór die tijd? Niet persé noodzakelijk dus. Ja, ik weet dat het beter voor me zou zijn om een paar pondjes af te slanken, maar het zit me niet echt in de weg, als ik tenminste niet onder schuttingen enzo moet doorkruipen, heh? Oh, dat hoeft niet dus. Wel, dan heb ik nog een laatste vraagje: is de route die we gaan volgen al bekend? Nee? Oh, dat hangt dus van de omstandigheden af. Ja, u houdt rekening met stratenmakers, prikkemannetjes en andere, mogelijke obstakels dus. Nou, dan weet ik nu wel genoeg. Ja, ik zal zorgen dat ik uitgerust en fit ben.
Oh ja mevrouw Katblad, mocht ik toevallig onverhoopt zakken voor mijn Verkennersexamen, dan komt dat toch zeker niet in de krant, wel? Nee, dat wilde ik nog even weten. En gaan we dan nu nog een klein stukje lopen om nog wat dingetjes te oefenen? Dank u wel. Het is toch wel het senioren-examen dat ik ga doen, heh? Nee, dat was echt mijn laatste vraag. Ik geloof dat ik nu toch nog een beetje nerveus begin te worden......

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Nou, ik vind het ook spannend hoor Os! Doe je best.

Hans zei

Os,

je hebt gelijk. Geen weer voor een examen!

Anoniem zei

Met jouw ervaring en concentratie en slimheid slaag je zeker, Oscar! Niet nerveus worden, gewoon doen wat je altijd doet met ietsie pietsie meer concentratie. Als anderen het kunnen kan jij het zeker! Good luck!