Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 17 september 2011

Veel rusten.....

Vandaag is het tot nog toe redelijk goed gegaan met Japekoppie.
Hij ligt weliswaar lange periodes op het logeerbed te rusten, maar af en toe komt hij naar beneden om om iets lekkers te vragen (met een heel schor stemmetje) of even zijn neus buiten de deur te steken. Echt veel meer dan dat is het niet, want hij komt niet verder dan de buitentafel.
Japekop beweegt zich voort als een schildpad; kleine bedachtzame stapjes en om de paar meter even stilstaan om weer krachten te verzamelen. Mevrouw K. heeft ondertussen heel veel blikjes/kuipjes opengemaakt om ervoor te zorgen dat onze Verkenner A iets aantreft wat hij echt lekker vindt en waarvan hij goed eet, maar ze bereikte het meeste succes met een beetje gekookte kabeljauw!
Het is gek om te zien dat Japekop's moeder T.Troy, drie jaar ouder dan hij, nog zo vol levenlust (en met een beetje Katzheimer) in en uitloopt, energiek over de werktafel danst en alsmaar komt jengelen als ze vindt dat haar bakje met brokjes niet meer vol genoeg zit. Bijvullen alstublieft! Wij maakten ons de laatst tijd meer zorgen om haar, maar onterecht dus. De pilletjes voor haar hart (nieren) lijken wonderen te doen. Ze is zelfs wat aangekomen!
Cera gaat nog steeds haar eigen gang, maar ligt opvallend vaak en lang op het grote bed te slapen, alsof ze solidair wil zijn met Japekop. De Boez controleert een paar keer per dag de neus van Japekoppie, even ruiken of het nog wel gaat met hem. Verder is ook hij verdacht veel in huis te vinden in plaats van buiten. En hij is zóóóó rustig! Alsof hij snapt dat Japekop geen gedonder om zich heen kan velen maar hij (Boez) wel zijn huisgenoot terzijde moet staan!
Vanavond hebben wij schoteltjes geserveerd met 3 kleine gerechtjes, maar Japekop had even later meer belangstelling voor de visschnitzel van mevrouw K. Nee Japie, kruiden, paneer, olijfolie! En die vis binnenin? Meer meel dan wat anders!
Oscar is ook een paar keer langs geweest, maar hoofdzakelijk om op de bank wat hazenslaapjes te doen. Hij voelt goed aan dat er wat gaande is en dat de aandacht vooral op Japekop is gericht, al doet mevrouw K. wel haar best om alle haarfabrieken van de nodige knuffels te voorzien.
Het is bedtijd nu.
Behalve de Boez (zit te klieren op het aanrecht) zijn ze allemaal naar boven, naar bed. Mevrouw gaat ook vroeg naar bed; gelukkig heeft ze daar nog een kleine televisie staan. Lekker met zijn allen op het bed wat liggen suffen, en daarna lekker slapen.....

5 opmerkingen:

katja zei

Welterusten dan maar allemaal ! Lekker knus met z'n allen. Ja Boez, ga jij nu ook maar !

Jacq. zei

Fijn dat Japerd de kabeljauw lekker vindt. En wat zijn de anderen lief voor hem. Welterusten voor jullie allen, slaap goed!

hannah en zei

Hallo mevrouw KB en JK,
zelfs in Nieuw Zeeland denken we aan jullie beiden! het allerbeste!
JK, zorg dat je goed warm blijft en niet te ver hoeft te lopen! Mevrouw KB, we voelen mee!!!!knuffels van ons hier aan de andere kant van de wereld!!!!!!!
Hannah

Annemieke zei

Arme Japeop! Gelukkig houdt de rest rekening met hem. Sterke vandaag nog en morgen met de echo. Erg spannend - we leven van afstand mee.

ina zei

Wat fijn dat de huisgenoten zo meeleven met Japekop, ze voelen duidelijk dat er iets aan de hand is met hem. Sterkte allemaal, en we leven mee!