Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 21 september 2011

Troonrede?

Op één van onze rondes vonden wij Oscar weer eens zittend bovenop een struik in de Kruidentuin.  Het leek alsof hij elk moment de troontrede kon gaan oplezen; iets waar wij geen behoefte aan hadden.


Maar toen Os mevrouw Katblad aan zag komen stond hij op en wandelde over de takken naar beneden. Wij hoorden overigens van Kruidentuinbewoners al eens dat Os zo nu en dan door zo'n struik heenzakt (hilarisch natuurlijk), en daar kijken we niet van op. We hopen dat de Plantsoendienst bij de herinrichting van deze tuin een paar van deze struikjes zal laten staan, al was het alleen maar voor de Os en het plezier van de bewoners aldaar.De Boez was meegelopen met de fotograaf, en toen we een plaatje van hem schoten, zagen wij opeens iets roods uit de bossages komen.
Boez negeerde de rode vlek want had zijn vriendje Os gezien, en die moest hij natuurlijk gaan begroeten. En verder is de Boez ook niet bepaald sociaalvaardig...
Cera was trouwens ook mee. Zij negeerde de rooie niet maar ging alvast in de verdediging en begon tegen hem te schelden voor het geval.Doch de rooie (Sonny Boy natuurlijk, u had hem al herkend heh?) schonk helemaal geen aandacht aan Cera. Hij ging naar Oscar toe, weliswaar met opgeheven staart maar ook met een zekere brutaliteit waarvan Os niet gediend was. Er werd gegromd maar niet geblazen, en tot een vriendelijke begroeting kwam het dus al helemaal niet. Wel werd er heel kort over en weer wat gemept.


Mevrouw K. liep een rondje om het centrum van de tuin heen, en Sonny vond het leuk om haar te volgen.
Wij vroegen hem of hij misschien zin had om samen met de anderen mee te gaan op onze ronde, maar dat voorstel wees hij af.
Terwijl Os en Boez nog wat stoeiden, keek Sonny geboeid toe.
Maar toen wij onze wandeling vervolgden bleef hij in de Kruidentuin achter. Wij weten niet waarom hij niet mee wilde....

Geen opmerkingen: