Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 19 september 2011

De ochtend moeten we uitzitten...

Japekoppie heeft gisteren een rustige dag gehad. Hij heeft hoofdzakelijk op het logeerbed liggen slapen, maar zo nu en dan kwam hij ook naar beneden om een piepklein beetje te eten of even zijn neus buiten de deur te steken.
Met zijn eetlust is niks mis. Tenminste, zo lijkt het want hij komt steeds spinnend de keuken in en maakt dan met zijn schorre kreetjes duidelijk dat hij best wel trek heeft! Maar na een paar likjes (meestal alleen wat van de gelatine) houdt hij het vervolgens weer voor gezien.
En dan moest hij gisteravond ook weer zijn 3/4 pilletje (antibioticum), en dat ging er dus niet zonder het nodige gegrom in. Sorry Aapje.....

Japekop moet natuurlijk af en toe een plas doen, en dat doet hij op dit moment het liefst even ergens buiten. Wij doen dan de deur voor hem open omdat hij liever niet door het luikje gaat; daar was hij toch al nooit zo dol op. Mevrouw Katblad wacht bij de deur tot hij klaar is met zijn boodschapje, hij blijft maar een paar minuutjes weg en gaat niet ver van huis.

Vandaag wordt een lange dag. De ochtend moeten we gewoon uitzitten, daarna een lange rit met Japekop naar de speciale kliniek in Noordwijkerhout voor een echo. MaGiz gaat met ons mee voor de nodige support; zij zal Japekop (in zijn mandje) op schoot houden zodat hij wat naar buiten kan kijken onderweg. Dat vindt hij namelijk leuker dan op de achterbank in het donker.....

3 opmerkingen:

Jacq. zei

Veel sterkte voor jullie beide, ik zal aan jullie denken...Kusjes voor Japerd op zijn bolletje.

ina zei

Sterkte hoor, allebei.

Wilma zei

Heel veel sterkte en ik hoop en duim voor goed nieuws!