Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 september 2011

Dossier Japekoppie (2)

Gisteren had Japekop weer een betere dag.
Hij heeft regelmatig wat gegeten (zoals het hoort) en zelfs even aan een kleine kaasproeverij meegedaan, waarbij hij enkele fliebers jonge boerenkaas heeft genuttigd, samen met zijn moeder mevrouw T. Troy. Gisteravond heeft hij tenslotte nog een kleine portie schol weggewerkt (in plaats van de gebruikelijke haring op zaterdag).
Verder heeft hij regelmatig kleine wandelingetjes gemaakt en wederom erg zijn best gedaan zijn territorium aan te geven, iets wat blijkbaar hard nodig was.
Na het pipetje Advantage in zijn nek ontvangen te hebben van mevrouw Katblad, heeft Japie ook geen last meer van jeuk boven zijn staart. Wij zijn dus zeer tevreden en hopen dat zijn herstel, ondanks dat de Prednison-injectie nu wel uitgewerkt zal zijn (?), zich voortzet.
Ook Cera en de Boez hebben hun vlooienbehandeling moeten ondergaan, iets waar ze niet blij van werden. Vooral de Boez had de smoor in en heeft zich daarom gisteravond laat pas gemeld en hij kwam ook niet opdagen voor zijn ontbijt (maar dat is niks bijzonders). Omdat Oscar nog maar weinig thuis komt, hebben wij hem ook een pipet toegediend; hij liet ons begaan terwijl hij gewoon doorging met eten..... Nu moet alleen mevrouw Troy haar pipet nog krijgen; zij heeft de dans steeds weten te ontspringen maar vandaag zullen wij haar krijgen!

1 opmerking:

Jacq. zei

SUPER! Ga zo door,lieve Japerd!