Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 september 2011

Storm

Vóór de harde wind opstak (storm zeg maar), maakten wij nog een ronde met de Boez en Oscar.
Beide jongens waren  (waarschijnlijk door het lage drukgebied) in een lollige bui en erg druk, maar Os spande wel de kroon. In de Parallelstraat parkeerde hij zichzelf in een fietsenrek en bleef daar een tijdje zo staan.En op het Zooiplein wentelde Os zich door het stoepkrijt, waardoor zijn witte vacht versierd werd met roze en blauwe vlekjes, die overigens niet lang "hielden" omdat hij daarna nog door een hoop zand ging liggen rollen.

De Boez hield zich vooral bezig met het bespieden van Oscar.


Zoals u op deze foto kunt zien.

Toen de harde wind eenmaal flink door de straat blies, werden de jongens wel heel erg onrustig. Zij vlogen de redactie in en uit, zo wild en met zoveel kracht, dat de knopjes (slotjes) nu helemaal uit het lood geslagen zijn en regelmatig door mevrouw K. weer met de hand op hun plek geduwd moeten worden.
Terwijl tenslotte de plantenpotten uit onze geveltuin omver werden geblazen en sommige zelfs over de straat rolden, bleven de haarfabrieken binnen en werd er vooral veel geslapen. Gelukkig liggen onze dakpannen nog op hun plek.

2 opmerkingen:

ina zei

Hahaha! Os is een fiets geworden.

Abigail zei

Zand verstikt teken, vlooien en luizen. Rolt hij daarom zoveel in krijt en zand?