Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 28 september 2011

Dames werkten niet mee

Hoewel Japekoppie nog steeds probelemen heeft met eten en wij hem moeten blijven bijvoeren met een Pasta, loopt hij wel regelmatig een rondje. Gisteren bijvoorbeeld gingen wij met hem naar de Kruidentuin.
Voordat wij in de tuin arriveerden, moest Japekop heel nodig een aantal fietstassen inspecteren. Wij lieten hem maar even zijn gang gaan.


Daarna liep hij met Oscar het pad op de tuin in. Jazeker, twee gediplomeerde Verkenners naast elkaar. En waar ze naar stonden kijken? Of liever gezegd, naar wie?

Wel, dat was Kaija. Zodra zij de twee Verkenners zag aankomen, besloot ze een eindje om te lopen. Voor ons erg jammer want nu zien we alleen maar haar achterkant. (Ja, ook mooi, maar we vinden haar kop interessanter, vandaar.)
Japekop liep een klein eindje de Parallelstraat in, en daar bleef hij opeens staan. Mevrouw K. (die al een eindje doorgelopen was) moest weer terugkomen omdat Japekop iets interessants had waargenomen. Aan zijn houding zagen wij al dat het een andere haarfabriek moest zijn die hij zag, en vanwege het plekje hadden we al zo'n oranje vermoeden van wie dat most wezen.


Ja hoor, het was inderdaad Vlinder. Zij woont in het huis achter de struikjes en zit daar wel vaker weggedoken. Nee, ze wilde niet tevoorschijn komen en daar hadden we best respect voor.
Nou, de dames die we vandaag tegenkwamen werkten niet erg mee, heh? Nee.

En daar er een fietser met een noodgang door de straat kwam, wilde Japekoppie ook niet meer meewerken. Tenminste, hij zag af van het verder wandelen in de Parallelstraat en liep terug naar de Kruidentuin.

Daar snuffelde hij nog wat tussen de Nepeta, en dat deed hem blijkbaar goed want hij kneep zijn ogen erbij dicht.

Waar Os ondertussen was gebleven? Wel, die lag alsmaar en overal te rollen. Hoopje zand, aarde, mierennestje, het maakte hem allemaal niet uit. Aan hem hadden we tijdens dit korte wandelingetje dus geen ene moer......

1 opmerking: