Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 september 2011

Getuige zag alles

Toen wij even een kijkje in de Hoftuin wilden gaan nemen kwam Myo ons net tegemoet; hij wilde precies op dat moment een kijkje bij ons komen nemen.
Wel Myo, wat ga je doen? Loop je met ons mee terug of blijf je liever in de Katbladstraat rondhangen?

Myo besloot mee terug te gaan.
Maar dat was niet om mevrouw K. te begeleiden of gezelschap te houden, nee, het was om de reporters (die achter mevrouw K aanliepen) uit te kunnen zetten, mocht Myo dat nodig vinden.

We waarschuwden Oscar en Cera dus maar even: de Hoftuin betreden is op dit moment geheel en al op eigen risico want de partijleider van Hof is Vol himself is aanwezig, dus kunnen er klappen vallen.
Cera begreep dat, Oscar niet.....
Bij de ingang van de tuin aarzelde Os nog, maar toen hij zag dat Myo ergens middenin de tuin had plaats genomen, vond hij dat hij het risico wel kon nemen. Weet je het zeker Os? Zou je het nu wel doen? Ja, Os wist het zeker. En was dus erg onverstandig.
Op weg naar de trap (waaronder het beste gras uit de hele buurt groeit) zette Myo de achtervolging in. Os voelde dat hij gevolgd werd door de partijleider van Hof is Vol en deed zijn oren alvast maar naar achteren en zijn staart naar beneden. Alsof dat wat zou helpen, heh?
Mevrouw K. wist zeker dat dit verkeerd ging aflopen voor de Os. Kreeg ze gelijk?
Ja, ze kreeg gelijk.
Het ging vervolgens natuurlijk weer heel erg snel.
Bij de trap was er een schermutseling waarbij Myo Oscar flink raakte. Jawel, de witte plukken vlogen in het rond en die waren niet uit de vacht van Myo.
Os had helemaal geen keuze meer, hij moest hier weg en snel ook. Myo wist hem gelukkig niet in te halen.

Mocht u twijfelen aan dit verhaal dan kunt u e.e.a. navragen bij een getuige. Bohr inderdaad. Want zij heeft het allemaal gezien, zat zelfs op de eerste rij (of liever: frontbalkon) en was het helemaal niet eens met de gang van zaken. Maar ja, zij is dan ook geen lid van die partij, heh?

Geen opmerkingen: