Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 18 september 2011

Oh oh, dat lekkers toch....

Afgelopen week hebben we nog even een keer aan de buitentafel kunnen zitten, en ons bezoek had een proefzakje brokjes (Perfect Fit) meegenomen om uit te proberen op de aanwezige haarfabrieken.
Wel, Myo was er als de kippen bij om de brokjes te testen nadat iemand "Happie Happie" tegen hem had geroepen. Myo is dus doorgaans niet zo'n "vreemde mensenkat" maar overwint zijn angsten als er iets lekkers in het spel is; daarvoor durft hij wel wat risico te lopen....
Cera kreeg ook wat brokjes, totdat mevrouw K. moest zeggen dat ze al dik en rond genoeg was en ze nog een plekje moest overhouden voor haar gewone avondhap. Daarna ging het zakje dicht en terug in de handtas van ons bezoek.

Sonny Boy had op een afstandje zitten toekijken. Hij mag geen hapjes tussendoor omdat hij anders niet meer naar huis gaat om daar te eten. Maar dat betekent dus niet dat hij geen trek heeft in lekkers!
Wel, als je niets krijgt aangeboden moet je ervoor zorgen dat je het zelf pakt, toch?


Natuurlijk lieten we hem een poosje zijn gang gaan, want dit was veel te leuk om te zien en om foto's van te maken!
Tja, en tegen mevrouw Inge kunnen we alleen maar zeggen: had u uw tas maar moeten dichtdoen!
Ja hoor, na een hoop gefrunnik had Sonny eindelijk het zakje te pakken! En uiteraard kreeg hij wat voor de moeite, maar niet teveel natuurlijk. Nee, want anders is geen enkele tas voortaan meer veilig; Sonny leert namelijk heel erg snel, vooral als het om lekkers jatten gaat!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Myo's happiehappie gedrag is altijd leuk en Sonny is een bijdehandje - en nog steeds ook een heel mooi beestje!

Dennis zei

Myo maar binnenkort weer eens wegen. Bij het laatste dierenarts bezoek (zie een van de vorige rapportages) was hij 6,8 kg. En dat was nog het lichtste in 4 jaar.