Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 september 2011

Model in de dop!

Loesje is tegenwoordig wat vaker buiten, heeft onze pergola ontdekt en is thans druk aan het oefenen om model te kunnen worden. Loes is pas geleden 1 jaar geworden en nog zeer klein van stuk, maar als zij goed en gezond eet zal zij waarschijnlijk nog wel een beetje groeien.
Oscar moedigde de kleine meid aan. Het leek er nog even op alsof ook hij naar boven wilde klimmen om haar bij te staan, maar gelukkig bedacht hij zich want wij geloven niet dat Loes zijn aanwezigheid nu zo op prijs zou hebben gesteld.

Loesje is nog zo klein omdat zij in haar vroege jeugd wat groeiachterstand heeft opgelopen. Haar mens vertelde ons dat, toen zij de kleine meid bij een boerderij ophaalden, ze zo vol met vlooien zat dat ze bijna geen bloed meer in haar adertjes had.
Ze hebben haar toen intensief moeten behandelen en begeleiden, en gelukkig is Loes er weer helemaal bovenop gekomen, al is ze dus wat aan de kleine kant gebleven.

Loes heet eigenlijk Loesie, maar in de loop van de tijd is dit Loesje of Snoesje geworden. Wij vinden dat eigenlijk wel een gunstige ontwikkeling; die naampjes passen beter bij haar voor ons gevoel.
Loesje deed erg haar best op de pergola en wij denken dat zij alle kwaliteiten in huis heeft om een goed model te worden. Immers, ze po(e)seert nu al zo fraai, met en zonder tegenlicht, en heeft bewezen dat ze lenig is en zich zeer bewust van de camera. Dat belooft dus nog wat!

Geen opmerkingen: