Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 11 september 2011

Na de Party....

Jazeker, Japekop was zeer tevreden geweest over zijn verjaarspartijtje, maar toen het opeens te druk werd bij de buitentafel van de redactie verklaarde hij zijn feestje voor beëindigd en ging hij nog wat klooien op straat.
Want wat je krijgt als je (mevrouw K. dus) buiten aan de tafel zit met een gastmens en er staan fles en hapjes op tafel? Wel, dan groeit het aantal bezoekers helemaal vanzelf en dat nog in rap tempo ook. Mensen en haarfabrieken, ze zien een hoop gezelligheid en wensen daar graag wat van mee te pikken.
Mevrouw Troy en haar zoon namen zodoende afscheid en een jongere garde haarfabrieken meldde zich. Geen hapjes meer, maar wel samen lol maken met een stukje plastic band; u ziet op de foto hoe Oscar ernaar hapt terwijl mevrouw Inge het in de rondte zwaait. Achter Oscar zit Cera verlangend toe te kijken (later deed zij vol overgave mee), en hetzelfde doet Sonny vanuit een plantenbak. Inmiddels was er een tweede fles wijn op tafel gekomen, maar dat terzijde.

Os en Cera in de ban van het stukje band
Wij kunnen u nog verklappen dat er later zelfs nog een blafbeest onder de tafel heeft gezeten, en dat de haarfabrieken dat, na een korte gewenningsperiode, niet echt erg vonden maar toch wel meer dan een paar meter afstand hielden. Wij mensen waren toen inmiddels aan de vierde fles toe en belden maar even om Pizza's....Sonny kijkt toe (is waarschijnlijk net in een luie fase)
Deze bijeenkomst duurde nog een tijdje voort, totdat het vrij donker werd en de eerste druppels vielen.
Tegen deze tijd was Japekoppie allang weer binnen want hij had in de verte gerommel gehoord en iedereen weet wat dat betekent.
Toen wij hem later gingen zoeken, zat hij te bibberen van angst onder het dressoir in de slaapkamer (boven). Nee, dat was geen leuk einde van zijn verjaardag, en dus is mevrouw Katblad maar bijtijds naar bed gegaan en heeft J'kop op datzelfde moment uitgenodigd hetzelfde te doen. Onze oudste Verkenner A kwam echter pas tevoorschijn toen het gedonder allang over was. En toen mocht hij op het dekbed liggen, al was het daar eigenlijk een beetje te warm voor.... toch, mevrouw Katblad?

2 opmerkingen:

John zei

Mijn kat Klaas was ook bang en zat onder het bed ten tijde van het onweer. Heeft u eigelijk nog lekkage gehad? Of is uw huis nu waterdicht?

de hoofdredacteur zei

Ons huis LIJKT momenteel weer aardig waterdicht te zijn, meneer John. Dank voor uw belangstelling. Mogen wij u bellen als het water weer langs de muren naar binnen stroomt? Want met oude huizen weet je het maar nooit!