Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 september 2011

Verdwaald en hongerig......

Aan mevrouw Katblad:


Gevonden maandagmiddag 19 september 2011 op de hoek van de Nieuwe Rijn en
de Vestestraat.

Het is een mannetje.
Zwart met witte pootjes, witte bef en een mooie witte punt op het einde van
zijn staart.
Verder is hij heel aanhankelijk.

Als je hem op jouw site kan opnemen is er toch misschien iemand die hem mist.

Fred.

Toen wij net met Japekoppie terug waren van de echo, kregen wij een telefoontje van Fred. Hij had een kat gevonden, nogal mager en erg hongerig. De kat bleek al een paar dagen rond te lopen in die betreffende straat, ging bij iedereen naar binnen om om eten te bedelen en was duidelijk verdwaald, of in elk geval niet meer in de buurt van zijn eigen huis. Of wij raad wisten.
Wel, wij adviseerden hem de dierenambulance, Amivedi of het dierenasiel te bellen. Zelf konden wij op dat moment geen actie ondernemen. Fred belde alledrie. Helaas, niemand kon hem helpen een oplossing te vinden voor het arme beestje. Hij was niet als vermist opgegeven.
Om verschillende redenen konden de mensen die daar woonden het katje niet in huis nemen.
Fred belde ons terug. Wat nu te doen?
Mevrouw Katblad wist een oplossing: gewoon naar het asiel brengen. Daar konden ze tenminste kijken of de kat een chip had. Maar wie moest dat doen? Fred zelf had een dringende afspraak, maar wilde de poes ook niet weer op straat achterlaten. Onze aandacht ging op dat moment natuurlijk vooral uit naar Japekop.
Maar MaGiz zat ook nog bij ons op de redactie. Ze bood direct aan om de zwarte kat op te halen en naar het asiel te brengen. We gaven haar de sleutel van ons wielhuis en de poezenmand van de redactie mee. En toen ging ze op weg.


Ze bracht de arme drommel naar het asiel, en daar bleek dat de poes geen chip had. Jammer..... Ze kon vervolgens niets anders doen dan de poes daar achterlaten......., en dat viel haar heel zwaar. Maar terug op straat zetten was ook geen optie.


Het prachtige ventje zit dus nu in het asiel, en wij hopen van harte dat hij ergens heel erg wordt gemist en dat zijn mens hem daar weet te vinden.... Is er iemand die hem misschien herkent???

1 opmerking:

Wilma zei

Ik heb even een link naar dit artikel gezet op Kattenplaza.

Aslan, rood-cypers-wit wordt vermist in Leiden:
http://www.kattenplaza.nl/kattenforum/viewtopic.php?f=13&t=111781