Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 23 september 2011

Frisse neus voor Ollie

Jawel, onze buurjongen Ollie is buiten geweest! Wij zagen hem heel kort even onder onze buitentafel zitten, samen met zijn huisgenoot Charli (de broer van onze Japekoppie). De twee zijn niet erg dik met elkaar (of is dit een verkeerde woordkeuze?), er is meer sprake van een gedoogsituatie. Toen zij beiden nog jong waren speelden ze nog wel samen, maar dat is in de loop der jaren veranderd; meestal proberen ze elkaar te ontwijken. Misschien komt dat wel doordat Ollie over het algemeen een tikje chagrijnig is, en dat komt misschien weer doordat Charli altijd erg zijn best doet om Ol's brokjes te jatten (waarin hij meestal ook nog slaagt); dat is namelijk het ergste wat hem (Ol) kan overkomen.
Maar goed, Ollie is dus even buiten geweest en we hoorden van zijn mens dat hij dat de laatste tijd wel vaker een piepklein wandelingetje maakt. Tevens is Ol wat opstandiger geworden als Cera, Os of Wamy dreigen binnen te komen (eveneens brokjesjatters dus); hij maakt zich dan nog breder dan hij al is en treedt hen dreigend (ook verbaal) tegemoet. Daar hebben de brokjesdiefjes niet van terug want vervolgens weten ze niet hoe snel ze weer naar buiten moeten gaan! Behalve de Os dan, want die laat zich door niks of niemand tegenhouden. Zelfs niet door die grote Ollie....
Ol is trouwens eind deze maand jarig; ook hij wordt 14 jaar. Waarschijnlijk zal hij het niet willen vieren want Ol is het liefst op zichzelf, maar wij feliciteren hem alvast met deze heuglijke dag en wensen hem nog vele, rustige wandelingetjes toe!

3 opmerkingen:

ina zei

Twee volslanke oude heren aan de wandel, wat leuk.

Annemieke zei

Alvast gefeliciteerd Ollie!

Annemieke zei

Alvast gefeliciteerd Ollie!