Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 22 september 2011

Steeds beter!

Het lijkt erop dat Japekop langzaam maar zeker herstelt. Hij heeft zelfstandig kleine hapjes gegeten en zijn passen worden steviger; hij staat niet meer zo slap op zijn poten.
Vanochtend begon hij om 8.45 uur met wat hapjes Hill's a/d en Gourmet mousse.
Om 10.00 uur meldde hij zich weer voor nog een klein hapje, evenals om 11.00 uur.
Tussendoor liep hij wat rondjes om onze buitentafel.Ma Troy controleerde zijn achterste bij binnenkomst.
Om 12.30 uur kwam hij naar beneden omdat hij hoorde dat de Boez een kaassnoepje kreeg. Wat een idee! Ja, Japekoppie is immers een grote fan van kaas, dus zou hij dit ook eten? Jawel, hij stouwde er 5 achter elkaar weg, in no time. Dat ging dus erg goed maar teveel is niet zo best, lazen wij op de verpakking.
Toen moest mevrouw Katblad op pad en was ze een paar uurtjes van huis. Of Japekop in die tijd gegeten heeft weten wij niet, maar in elk geval was er nergens meer een kruimel kattenvoer te vinden, behalve dan onder de keukenkastjes. Blijkbaar hadden wij visite gehad....
Om 15.30 uur maakte mevrouw K. een blikje open dat zij net had gekocht. Wij waren namelijk op de afdeling dierenvoer van een groot plantencentrum en troffen daar het merk Snoezepoes aan. Mevr. K. kon zich herinneren dat Japekop daar in het verleden wel eens lekker van gesnoept heeft dus nam ze daar wat van mee. Tonijn om wel te verstaan.
Wel, dit bleek een groot succes want Japekop heeft er een flinke portie van gegeten!
U kunt zich wel indenken dat mevrouw K. zelf ook helemaal opknapt van deze kentering, en daarom gaat zij straks een glaasje wijn drinken. Japekoppie: Op een spoedig herstel!

3 opmerkingen:

katja zei

Wat een heerlijk nieuws over Japekop !
Ik had speciaal in mijn pauze van werk de computer opgestart om over Japekop te lezen en meteen ook gereageerd op het vorige bericht over J'kop. Maar blijkbaar weer eens het reactievenstertje voortijdig gesloten want de reactie is niet aangekomen...

Zou moeders even gecheckt hebben of J'kop zijn billen wel goed had afgeveegd ?

ina zei

Wat een fijn nieuws! Gefeliciteerd Japie en mevrouw Katblad en de andere redactiekatten.

annemieke zei

Fijn dat het beter gaat met hem! Hij is lekker aan het aansterken zo te horen. Hopelijk blijft het goedgaan.