Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 22 september 2011

Toevalstreffer

Oscar zou zó graag willen dat de Boez ook een opleiding kreeg voor Verkennen A! Doch mevrouw Katblad ziet dat voorlopig nog niet zitten voor haar jongste haarfabriek.
Op de foto hiernaast ziet u de Boez weliswaar heel netjes om een hoekje kijken (is de Steeg van Storm wel veilig genoeg om in te lopen?), maar dit gedrag is helaas een toevalstreffer. Jammer genoeg rent de Boez namelijk nog vaak genoeg zomaar een Poort door of de Steeg in, zonder eerst te bekijken of dat wel verantwoord is, en dat maakt hem tot een erg slechte Verkenner. Vooral als Os hem vergezelt is Boez onbesuisd, overenthousiast en  wil hij zich graag uitsloven voor zijn vriendje. Hij let dan meer op zijn maatje dan op zijn omgeving en hangt voornamelijk de paljas uit.
Misschien wordt Boez wat bedaarder als hij volwassener is geworden? Wel, volgens mevrouw Katblad kan dat best nog wel een tijdje duren.....
En verder kennen wij op dit moment (nog) geen geschikte kandidaten voor de opleiding Verkennen. Ook Sonny en Wamy zullen eerst nog hun wilde haren moeten kwijtraken. We wachten het maar af; er zit niks anders op, heh?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe gaat het nu met Japekoppie?

mw. Katblad zei

Ter aanvulling op bericht hieronder (van eerder op de dag):
Japekop komt regelmatig (om het uur, anderhalf uur) naar de keuken om een kleinigheid te eten. Ook loopt hij regelmatig even naar buiten en wast zich goed. We zijn dus voorzichtig optimistisch.

Femke zei

Goed om te horen! Ik hoop dat het steeds beter met hem gaat!

Hans zei

De boez zal nooit een goede reporter worden, Mevrouw Katblad, daar moet u vrede mee hebben. Sonny Boy ook niet. Maar Wamy wel. Die is het al! Hij doet me denken aan een oude studievriend van me die ooit tegen me zei: Hans je bent een biologisch wonder, Je kan door een dichte kruik Korenwijn heen zien hoveel er nog in zit. Welnu. Dat kan Wamy ook. Hij kan door een dicht raam zien hoeveel brokjes er in voerbakjes zitten.

Daar heeft hij voor zijn in de toekomst zijnde examen nu al een Summa Cum Laude 10 voor!

mevrouw K. zei

Oefening baart kunst, heh?
Maar Hans, reporter is wat anders dan verkenner......