Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 18 september 2011

Bewaken van bewakers

Hé Igor! Leuk om jou weer eens te zien!
Kom je even naar beneden voor een knuffel? De Hoftuin in, ja? Nee?
Waarom niet?


Ah, Panda blokkeert de trap. Ja, die jongens van Hof is Vol zijn weer lekker bezig, heh? Terwijl jij toch niet echt een vreemdeling bent maar gewoon een buurmanneke!
Wat een pech, nu kunnen we je niet aaien.

Ah, Igor is overgesprongen naar het keukendakje van de Borderliner (klein hondje dat groots blaft).
Igor, we staan hier met de camera! Wil je alsjeblieft even deze kant uit kijken, dan kunnen we je grote, mooie, blauwe ogen zien!
Nee?
Er is iets in de Poort dat belangrijker is dus.
Wel, daar gaan wij zo ook naar kijken, maar eerst wijzen we onze lezers nog even op die grappige, zwarte laarsjes van je. Of zijn het van die leuke, Finse sokken soms?
Ja, Igor is een bijzonder ventje, maar nu moeten we toch even een kijkje nemen in die Poort om te zien waarom Igor zijn nek zo uitsteekt.


Ah, nog één van Hof is Vol! Ja, moeilijk voor u om hem te herkennen maar het is toch echt Harry (Harremans), de broer van Panda dus. Vandaag moet hij blijkbaar de Westelijke Poort bewaken om zo tenminste aan die kant eventuele vreemdelingen te kunnen tegenhouden.
Nee, we snappen nu waarom Igor geen tijd heeft om even voor ons te po(e)seren.Toch nog even dan?
Oh, je kijkt niet naar ons maar naar Panda! Ja, die zit daar nog op die trap en je kunt er dus nog steeds niet langs. Erg jammer inderdaad.


Wel Igor, we zien dat je het erg druk hebt met het bewaken van de bewakers. Toch fijn dat we even met je mochten meekijken, en die knuffels komen een volgende keer wel weer, toch?
Dag Igor! Doe je best, heh?

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat is ie toch mooi en wollig! Maar de Hof is Vol partij maakt dus geen uitzonderingen...

ina zei

Igor, de gelaarsde kat.

Hannah zei

ja die Igor............