Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 23 september 2011

Os: Ik doe best wel aan gymnastiek!

Oscar heeft ons laten weten dat hij wel degelijk af en toe aan gymnastiek doet en heeft een demonstratie daarvan gegeven.
Eerst klom hij op de Pergola, iets wat maar net goed ging; halverwege de paal leek het namelijk alsof hij neer zou storten maar hij wist zich nog net aan de dwarslat vast te grijpen en op te hijsen.
Bovenop de Pergola deed hij enige rek- en strekoefeningen. Hiernaast ziet u hoe hij een hoge rug maakt en daarbij zijn vier poten flink opwaarts strekt. Zijn staart deed overigens niet mee aan deze oefening.Daarna deed Os een oefening waarbij hij zijn voorpoten zo ver mogelijk voor zich uitstrekte en zijn rug hol maakte door zijn achterste omhoog te duwen. Inderdaad, mevrouw K. doet hem dat echt niet na maar dat zegt natuurlijk niets.
Na deze twee zware oefeningen kwam Oscar weer van de Pergola af, maar dat kostte hem weinig moeite doordat de wet van de zwaartekracht hierbij altijd een grote rol speelt.

Vervolgens demonstreerde Os ons hoe hij aan hordelopen doet. Hij kiest daar echter niet de allerhoogste wielhuizen voor uit, maar dat zouden wij ook niet doen.
Was dat het?
Ja, dat was het want één en ander is best vermoeiend natuurlijk.


Toen wilde Oscar graag weten wat wij van zijn gymnastiekoefeningen vonden.
Mevrouw K. heeft niets geantwoord en hem in plaats daarvan maar eens even flink geknuffeld.

3 opmerkingen:

ina zei

Oscar kijkt zeer zelfvoldaan, en terecht.

Annemieke zei

Zijn staart hoeft ook niet mee te gymnastieken - die is niet zo dik.

Als hij nou iedere dag zijn pergola oefeningen gaat doen komt het vast goed.

katja zei

Hihi, dat bekkie op die laatste foto !