Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 september 2011

Het takjesspel

Afgelopen weekend kwam MaGiz weer eens langs met een speelstokje. Leuk voor haar eigen haarfabrieken natuurlijk (zo'n stokje), maar sommige katten uit de Katbladstraat kennen haar ook al om haar bereidheid hen bezig te houden met geinige spelletjes.
Eén van die spelletjes is het strijken met een interessant takje (= speelstokje) langs de bast van de boom. Hiernaast (op de foto natuurlijk) ziet u hoe Giz haar best doet het takje te "vangen". Rechtsonder ziet u Zwarte Gijs de straat oversteken; wat hij ging doen weten we niet maar het was zeker niet meespelen!


We hebben al meerdere keren kunnen zien hoeveel plezier Gizmo heeft in het boomklimmen, en hier lijkt zij het stokje helemaal vergeten te zijn en van plan om het hogerop te zoeken.
Waren er al meer haarfabrieken afgekomen op het verleidelijke takje?
Jawel, kijkt u maar naar deze foto.
Giz zit nu weer beneden (achter), Wamy ziet u op de voorgrond en tussenin zit Cera vol verlangen naar boven, naar het takje te kijken.
Wel, ze zouden allemaal de beurt krijgen, daar zorgt MaGiz wel voor.
Misschien was Cera een beetje lui, maar in elk geval wachtte ze tot het takje bij haar kwam en niet andersom. In een poging het te pakken valt ze bijna achterover.


De Wams (Wamy) hebben wij nog niet zo vaak zien boomklimmen. Nee, eigenlijk nog nooit. En ook deze keer deed hij dat niet, ondanks het feit dat het takje hem daarvoor uitnodigde. Zou Wammes een tikkie moe wezen door al het geklim dat hij dagelijks al moet verrichten om aan zijn lekkers te komen? (Ja, namelijk over muurtjes, balkons etc.)


Os mag dan wel een heel goede pergolaklimmer zijn (en wij zagen hem ook al eens bovenin deze zelfde boom), de laatste tijd is hij toch wat aan de zware kant geworden (zacht uitgedrukt inderdaad) en dus bleef ook hij liever met beide achterpoten op de grond. MaGiz hield daar rekening mee, zoals u kunt zien op bijgaande foto.


Maar nu het takje zo vlak boven de grond heen en weer bewoog, had Cera ook opeens weer volop interesse.
Wel, zo ging het nog een tijdje door, want MaGiz had er blijkbaar zin in en de haarfabrieken ook. En eerlijk gezegd was mevrouw K. erg blij met deze spelactiviteit, want vooral Cera en Oscar mogen best wat meer bewegen (of minder eten natuurlijk).
Er was trouwens één haarfabriek die buiten de boot viel.....

Jawel, Sonny Boy dus.
Hij had al wat verveeld rondgelopen, en toen het spel van MaGiz met de andere haarfabrieken toch wel erg lang duurde, ging hij onder de tafel van de buren zitten en keek enigszins jaloers (maar ook een beetje sneu) toe. Ja, Sonny wil best ook aan sport doen en spelen met zijn mens, maar niet in een groep. Misschien komt dat nog, leert hij dat nog? Immers, Wamy viel ook lange tijd buiten de boot en leert zich toch zo langzamerhand aardig aan te passen! Sonny's mens heeft er in elk geval alle vertrouwen in; als het trouwens aan haar ligt doen straks alle katbladbuurt-katten met het takjesspel mee!

Geen opmerkingen: