Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 september 2011

Chaos bij afwezigheid T. Troy

Hoewel mevrouw Troy zich onlangs heel heldhaftig heeft gedragen door Cera te hulp te schieten toen zij werd lastig gevallen door zwarte Gijs, kreeg ze het gisteren toch erg moeilijk toen er twee jonge katers bij het Poezenloket rondhingen en daar bleven rondhangen.
Lange tijd had onze oude dame al op wacht gezeten, helemaal klaar om binnendringers weer naar buiten meppen, maar op een gegeven moment hield ze het niet meer vol; de spanning werd haar teveel of ze moest nodig een plas doen, dat kan natuurlijk ook. In elk geval verliet mevrouw Troy haar post.....

Haar staart was nog niet achter de kamerdeur verdwenen of nummer 1 kwam door het loket naar binnen. Misschien kunt u het niet zo goed zien maar het was dus Wamy. Een tweede foto kon mevrouw Katblad niet maken want zij had al haar ledematen nodig om de Wams duidelijk te maken dat hij weer weg moest wezen. Wamy had namelijk al buiten een bakje brokjes gekregen en dus geen enkele reden om onze keuken te doorzoeken.
Net weer achter haar laptop gezeten kon mevrouw K. opstaan om de volgende onverlaat terecht te wijzen. Ja, u herkent vast Sonny Boy op bijgaande foto, hij was al halverwege de kamer (richting keuken) toen mevrouw K. hem zag en hem een paar woorden (niet nader te benoemen) toeriep. Niet dat Sonny daar erg van onder de indruk was (blik als: stom mens, kom maar op als je durft).

Wel, misschien begrijpt u nu hoe belangrijk de functie van mevrouw Troy is voor ons, en hoe een chaos het op de redactie wordt wanneer deze oude dame niet wordt vervangen als zij behoefte heeft aan een pauze. Jammer genoeg begrijpen de andere haarfabrieken (behalve Cera) dat dus niet......

2 opmerkingen:

ina zei

Wat een zootje!

Annemieke zei

Ik denk dat ze even een plas moest plegen. Maar dat ze onmisbaar is, is wel duidelijk!