Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 september 2011

Op jacht naar lekkers

Ah, wij hebben onverwacht bezoek gekregen. Stevige haarfabriek met brede kop en flinke borstkas. Ja, een stoere jongen, leiderstype, zeg maar.
Myo? Ja, het is inderdaad Myo. Maar wat komt hij hier doen, de partijleider van Hof is Vol? Moet hij niet zijn territorium bewaken en vreemdelingen uitzetten? Of is hij soms op verkenning, rooftocht, op zoek naar zijn mens?
Laten we kijken wat hij nog verder gaat uitspoken....Wel, het lijkt erop of Myo op jacht is naar Happie Happie, en hij heeft succes. Ja, want in onze vensterbank staat een bakje met nog wat restanten van het ontbijt van Wamy, en Myo maakt zich daar direct en snel meester van. Wat hij nog niet heeft gezien is dat daar een snoepstick ligt, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij die spoedig zal ontdekken.

En ja hoor, Myo heeft het stokje gevonden en er zelfs al aan geroken. Maar nu? Gaat hij het stokje opeten of durft hij niet? Natuurlijk is het een gekke situatie wanneer je zomaar lekkers vindt op een vensterbank en niet weet of het toegestaan is dit lekkers tot je te nemen, heh? Dus Myo twijfelt even. Hoe gaat hij dit aanpakken?

Wel, opeens ging alles in een stroomversnelling. Wij kregen geen tijd om nog een foto te nemen van Myo met het stokje, want in één snelle beweging (hap) had hij het te pakken en rende hij ermee de straat op.

Daar er net een zwaar wielhuis voorbij kwam rende Myo eerst nog een rondje om onze buitentafel, terwijl het stokje uit zijn bek bengelde. Een erg gek gezicht kunnen wij u verzekeren.
Toen stak hij de straat over en rende de Poort door naar zijn eigen terrein.
Waar hij het stokje vervolgens heeft opgepeuzeld weten wij niet, maar we vermoeden dat hij het mee heeft genomen naar zijn huis, of tenminste naar vlakbij zijn huis.
Wij vrezen dat wij Myo vanaf nu wel vaker zullen aantreffen bij het Poezenloket, en hopen dat Wamy dan niet in de buurt is.....

5 opmerkingen:

Dennis zei

Waar was de bewaking?

Hans zei

Zie je wel!!!!!

Myo wil integratie. Dit is de eerste stap naar het opheffen van 'Hof is vol'. Goed zo Myo, ik ben trots op je!!!!

Anoniem zei

Hebben ze geen biertap bij het loket? Een kommetje met water is ook goed met al die snacks (!).

ina zei

Ja, maak er meteen maar een kroeg van...

Anoniem zei

Waarom niet? Dan kan Cera ook thuisblijven en niet meer zgn. op muizenjacht(...)