Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 22 september 2011

Goed ontbeten!

Heel blij zijn we dat we u kunnen vertellen dat Japekoppie vanochtend een behoorlijke portie ontbijt heeft weggewerkt!
Ten eerste kwam hij (honger!) zijn mens wakker maken door met zijn pootjes haar oogleden aan te tikken. Tot haar schrik zag mevrouw K. toen dat het al half negen was, dus laat! Gauw naar beneden dan maar!
Japekoppie passeerde haar op de trap, dat was nog even een gevaarlijke momentje.
Beneden bleek al het kattenvoer (brokjes) op te zijn. Het was niet moeilijk te raden wie dat hadden gedaan, want Oscar zat bovenop het aanrecht en Wamy in de vensterbank (binnen!) Het kattenluik was helemaal uit het lood geslagen (letterlijk dus).
Snel hebben wij eerst Japekop van wat Hill's voorzien. Tegelijkertijd de anderen afgeleid met wat gewoner kattenvoer; uitzetten was op dat moment een onbegonnen zaak.
Japekoppie heeft een klein bakje Hill's voor de helft leeggegeten, daarna begon hij te gillen om iets anders. Dat hebben wij hem gegeven in de vorm van Gourmet mousse kalkoen, eigenlijk zijn gewone eten. Ook daar at hij een half bakje van op.
Het volk van buiten hebben wij toen uit ons huis gejaagd (was een hele klus want ze wilden natuurlijk blijven in dit hapjesparadijs). Cera en de Boez zijn overigens nog helemaal niet naar beneden gekomen, waarschijnlijk vonden ze het beneden te druk. Ze hebben groot gelijk en straks gaan we orde op zaken stellen. Een afsluitklep voor het kattenluik moet er overigens nu echt komen.
Japekop heeft trouwens ook wat gedronken uit de waterfontein, zelfs met zijn poot in zitten roeren.
Wij kunnen niet anders dan denken dat onze spuitacties van gisteren zijn spijsvertering weer aan de gang hebben gebracht en hopen dat deze tendens zich voortzet!

4 opmerkingen:

Truus zei

Fijn dat het de goede kant op lijkt te gaan met Japekop. De belangrijkste oorzaak van het niet eten is, denk ik, toch keelpijn.
Groet,
Truus

Mevrouw Katblad zei

Ik denk ook (en hoop ook) dat de keel de oorzaak is geweest van alle ellende. En toen hij in een neerwaartse spiraal kwam van steeds minder eten, is zijn hele systeem in de war geraakt, tot helemaal niet meer eten aan toe.
De long (en de kleine hartafwijking) zijn toevalsbevindingen geweest, zegt de dierenarts ook.
In elk geval zag zijn keel er twee dagen geleden weer goed uit.
Het weer gaan eten is dan misschien een heel ander probleem. Hij lijkt nu ook weer wat zelfverzekerder trouwens, zijn stappen (buiten) zijn minder onzeker! Laten we het afkloppen, maar het lijkt de goede richting uit te gaan met Japekoppie. Ik krijg nu zelf ook weer eten door mijn keel!

ina zei

HOERA!
Wel goed voor uzelf zorgen, mevrouw K., Japekop heeft er niets aan als u ook ziek wordt.

Jacq. zei

Gelukkig, pak van mijn hart!! Hij heeft een sterke wilskracht die Japerd en hij wil zeker nog een aantal jaren mee. Ga zo door!