Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 september 2011

Kort nieuws

Vanmiddag zijn we weer met Japekoppie bij de dierenarts geweest. Zijn keeltje is weer bekeken en dat zag er een stuk beter uit dan een paar dagen geleden; dat betekent dat de antibiotica in elk geval hun werk hebben gedaan.
Het probeem is thans dat hij niet (of nauwelijks) eet. Eigenlijk niet, want een paar likjes nemen en dan weer weglopen is eigenlijk geen eten. Hij was dan ook weer afgevallen en daar maken we ons nu zorgen over. Hij blijft ook nog steeds af en toe kuchen en hikt en slikt veel.
Japekop heeft weer twee injecties gekregen en we gaan beginnen met maagzuurremmers, voor het geval het weer zijn maag is die opspeelt. Verder hebben we twee blikjes Hill's a/d meegekregen om hem aan het eten te krijgen, en bovendien wat spuitjes met een speciale pasta om in zijn bekkie te manoeuvreren. Als hij dit zonder problemen doorslikt (= lust), kunnen we daar een paar tubes van ophalen bij de dierenarts.
Het is dus wederom weer afwachten......
Toen we thuiskwamen had Japekop het helemaal gehad. Hij liep weliswaar te spinnen (met een soort gromgeluid erbij) maar wilde alleen maar naar boven en heeft zich daar verstopt. Hij wil voorlopig niets meer met mevrouw K. te maken hebben en dus laten we hem maar even met rust en bijkomen.
Hopelijk krijgen we hem vanavond zover dat hij weer wat voedsel tot zich neemt. Zo niet, dan moeten we helaas met hem terug naar de dierenarts en dan kijken we verder......

3 opmerkingen:

Jacq. zei

Hopen dat Japerd snel en goed gaat eten! Ik reed nog voor u op de Sumatrastraat toen u op weg was naar de dierenarts. Ik zwaaien uit mijn raam maar geen reactie... :)
Sterkte maar weer met lieve Japie!

Annemieke zei

Arme Japekop - als hij keel of maagpijn heeft is eten geen pretje natuurlijk. Hopelijk lukt het met de maagzuurremmers en kan hij weer gaan aansterken

ina zei

Heel veel sterkte voor Japekop en mevrouw Katblad, en het beste met de ziekerd.