Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 september 2011

Hatsikkiedee!

Buiten spelen is natuurlijk het allerleukst voor onze haarfabrieken, maar zo nu en dan, in geval van regen bijvoorbeeld, wordt er ook binnen geklooid. De Boez en zijn vriendje Oscar spelen vaak hetzelfde spel. Os ligt op de bank en Boez klauwt zijn nagels in de bank en beweegt zich zo (hangend in de sofa) langs de onderkant voort.....
Vinden wij dat leuk? Neen.....

Onderweg meppen ze naar elkaar.
Dat vinden wij wel weer leuk.De bank (gekocht als kattennagels-proof) begint nu, na een paar jaar Boez, toch wel wat beschadiginkjes te vertonen......
Maar het blijft een leuk spel, dat wel.

Wel, de Boez heeft zijn eindhalte bereikt.
Benieuwd wat hij nu gaat doen?
Hij begint gewoon opnieuw natuurlijk! Want een leuk spel kun je eindeloos herhalen. Os zit alweer klaar om naar beneden te meppen.

Maar om de één of andere reden ziet hij daar vanaf.
Ondertussen horen wij de nageltjes van ons kleinste (pardon, grootste inmiddels) ventje enthousiast in de bank krabben. Mevrouw Katblad sluit zich daar maar even voor af, want nu gaat het om een reportage voor het Katblad, heh? Straks zal zij waarschijnlijk wel gaan ingrijpen.


Os speelt niet meer mee, of toch wel? Hij hengelt nu over de armsteun naar beneden.
Boez heeft zijn tocht langs de onderkant van de bank afgebroken want vindt dat Os hem zit uit te dagen. Misschien is dat ook wel zo?
Benieuwd wat er nu weer gaat volgen!
OEPS!!!

(Te laat bedachten we dat we dit eigenlijk hadden moeten filmen.....)

1 opmerking:

ina zei

Wat een sprong van de Boez, zeg!
Lotje speelt dat spelletje met de nagels ook graag, zij doet het langs de onderste traptree, die ook alweer slijtplekjes heeft; was ook kattennagel-proof, mooi niet dus.