Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 24 september 2011

Ongewenste passanten

Simba liep net effetjes in zijn eigen straat wat te zooien toen mevrouw Katblad eraan kwam met 3 van haar reporters. En dat vond Simba dus helemaal niet leuk.
Hij klom in zijn vensterbank, wat dat is de beste plek om te zitten als er ongewenste passanten langskomen - je bent in je rug beschermd door glas en kan je vijanden zo beter in de gaten houden, desnoods bovenop ze springen als dat nodig is.
Natuurlijk was dat helemaal niet nodig, want Boez, Cera en Oscar liepen met een grote boog om Simba heen.
Mevrouw K. liep nog wel even naar Simba toe, want dit was eindelijk eens een gelegenheid om hem groot en duidelijk op de foto te krijgen! Let u vooral op die mooie grote, felle ogen!
Nog een beetje te ver weg misschien? Wel, kijkt u dan snel naar het volgende plaatje!

4 opmerkingen:

katja zei

Ik heb net een test gedaan met de onderste foto van Simba en volgens mij komt de felle blik vnl. door de M-vormige streepjes op zijn voorhoofd die het effect van een frons geven.
Als je nl. je vingers houdt voor die streepjes kijkt Simba ineens een stuk minder fel de wereld in, hij kijkt dan nieuwsgierig of misschien ook wel wat onzeker. :-)

Annemieke zei

Ik heb het volgens mij al vaker gezegd - Simba heeft inderdaad heel mooie ogen en ook van die mooie ringetjes om zijn staart.

Anoniem zei

Wat een mooie ogen Simba!

Hans zei

Ik heb het geprobeerd met de M-vorige strepen, maar hij blijft fel. Die Anoniem ben ik overigens, maar dat komt door een blogger fout.