Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 11 september 2011

Hapjes zijn al op!

Cera was te laat voor het lekkere-hapjes-feestje, wij konden haar op dat moment nergens vinden. Tenslotte zijn we haar maar gaan zoeken.
Wel, het duurde even maar toen liet zij zich plotseling zien op het garagedak, dus namen we aan dat ze weer eens naar de Kroeg was gegaan of op muizenjacht was geweest bij het kippenhok achter het Zooiplein.
Het duurde eveneens een tijdje voordat ze moed had verzameld om van het dak op de container te springen. Wij moesten haar zelfs aanmoedigen de sprong te maken omdat er geen andere weg is om thuis te komen, hetzij via iemands huis natuurlijk (openstaand raam), maar dat kan vervolgens snel een gewoonte worden en is derhalve als mogelijkheid minder geschikt.

Uiteindelijk zag Cera in dat ze wel moest springen, en de fotograaf drukte deze keer op het juiste moment af.
Ja, Cera dribbelt dus altijd langs de muur naar omlaag tot ongeveer halverwege, zet zich dan af om vervolgens op 4 poten neer te komen op de container.
Kaboenk!
Na het neerkomen ging zij direct over tot het zorgvuldig wassen van een voorpoot, en wij denken daarom dat ze door de klap van het neerkomen toch wat pijn moet hebben gehad (verzwikking?).
Tja Cera, toch maar een beetje gaan afvallen? Of niet meer naar de Kroeg of het kippenhok, dat kan natuurlijk ook! Aan jou de keuze, maar wij raden je aan om ietsje minder te eten. Gelukkig zijn de hapjes van het feestje al op.....

4 opmerkingen:

ina zei

Wat doet Cera dat toch knap, eerst naar beneden lopen en dan springen.

Inge zei

Hoe gaat het nu met haar pootje?

de redactie zei

Wij zien Cera niet meer hinken, maar zij is vandaag niet meer naar de Kroeg of het Kippenhok gegaan.
Ze heeft overigens wel weer flink gegeten en het is mogelijk dat zij in een onbewaakt ogenblik bij de buurjongen (Charli) is gaan bijsnacken. Dat zou dan weer jammer wezen.

Anoniem zei

Parachutespringen voor katten? Cera, wat valt er nou bij te snacken als je eerst thuis hebt gegeten? Of...is er een beau? Abigail