Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 18 mei 2012

Sopje staat al klaar...

Charli:
Mevrouw Katblad, staat het Poezenloket open? Het is namelijk zo dat ik heel nodig een klacht bij u moet indienen. Ja, ook namens mijn huisgenoot Ollie.

Wel, het is namelijk het geval dat er gisterenochtend vroeg iets heel vervelends is gebeurd. En u was erbij dus u weet wat ik daarmee bedoel.
Jawel, mijn mens werd namelijk niet goed en toen kwam u bij ons binnen. En een tijd later kwam er een klein geel wielhuis met mensen, en die lui kwamen ook bij ons binnen. En weer even later kwam er ook nog een groot geel wielhuis met nog meer mensen. Ah, u was dat dus nog niet vergeten.

Wel, dan kunt u zich vast en zeker ook nog herinneren dat ons mens werd meegenomen in dat grote wielhuis, en dat ze niet voor haar plezier meeging, heh? Nee. En nu is ze dus nog steeds niet terug. Weet u er meer van?
Ah, u weet dus nog niet veel meer.

Hoe het nu met ons gaat? Nou, hoe het met Ol is weet ik niet want die heeft zich boven onder het logeerbed verstopt, maar met mij gaat het dus niet zo best. Nee, ik ben erg in de war en van mijn stuk gebracht, zeg maar. Bovendien ben ik niet erg tevreden over hoe de dingen zijn verlopen. Nee, want toen ons mens mee was genomen, heeft u niet zoveel aandacht aan ons besteedt. U moest een paar telefoontjes plegen? Wel, dat kan wel zijn, maar wij voelden ons een beetje aan ons lot overgelaten. Jazeker, u bent nog gekomen om ons eten te geven, dat is waar, maar dan nog. Ja, vanochtend was u ook redelijk op tijd, maar verder zijn we helemaal uit onze routine en horen we maar niks over hoe het nu verder moet. Dat was dus mijn klacht inderdaad; fijn dat u even naar me heeft willen luisteren. Vindt u het trouwens goed als ik zo nu en dan even bij u op bezoek kom? Voor een aai en een bemoedigend woord bijvoorbeeld? Ik zal proberen om niet bij u in huis te sproeien, al moet u het me niet kwalijk nemen als ik dat onverhoopt toch doe omdat ik in de war ben. U wilt dat gezien de situatie wel door de vingers zien? U heeft zelfs al een sopje klaar staan? Wel, dat is dan afgesproken.

Dan ga ik nu nog maar weer eens thuis kijken. Ja, of alles daar nog hetzelfde is. Maar ik kom straks weer even bij u langs, gewoon om gedag te zeggen of wellicht voor een nieuwe klacht; dat kan ik nu nog niet zeggen.
Tot later, mevrouw Katblad.

7 opmerkingen:

Nathalie zei

Ach Charli, dat is geen kattenpies zeg (bij wijze van spreken dan)! Hoe gaat het nu met jouw mens? Ik hoop dat ze snel weer terugkomt.

katja zei

Charli, Ollie en ook vooral Mevrouw Katblad heel veel sterkte gewenst met de buurvrouw!
Wat een schrik moet dat geweest zijn zeg! En wat een ellende...

Annemieke zei

Wat een toestand! Arm mens van Ollie en Charli. Mw Katblad zal zelf ook wel een beetje in de war zijn, kan ik me zo indenken. Veel sterkte allemaal.

Sabine zei

Jeetje, dat is schrikken, voor mensen en haarfabrieken.
Hopelijk gaat het nu beter met hun mens.

Jacq. zei

O, wat naar om te horen van uw buurvrouw, mevr. Katblad!En ook sterkte voor the boys die hun mens, hopelijk niet te lang, moeten missen.

Wad Woord en Wol zei

Hopelijk is het mens van Charli en Ollie snel weer in staat om haar haarfabrieken zelf te vertroetelen. Sterkte voor allemaal.

Mevrouw Katblad zei

Het mens van Charl en Ol is ondertussen weer thuis maar moet binnenkort onder het mes. Wij wensen haar veel sterkte toe.