Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 mei 2012

Tijgersluipgang

Cera zat tussen de sprieten maar ze zat daar niet bepaald erg rustig. Was er misschien iets of iemand te dicht bij haar in de buurt gekomen? Een pestkop wellicht?
Het zal op de volgende foto duidelijk worden.

Wel mevrouw K., dat wordt weer reuze spannend allemaal. Tjongejonge! Zijn uw berichten in het weekend altijd zo saai? Oh, ik lees het Katblad dus weer niet goed. Althans, dat zegt u. Is het overigens al tijd voor ons weekendwijntje? Nee? Scheutje lekkers in de koffie dan? Ook niet. Nou, kom dan maar op met de volgende verlossende foto want de spanning is bijna niet meer te dragen. Ahum.


Wel Hoofdredacteur, wij bedoelen natuurlijk de hiernavolgende foto, want hier ziet u alleen maar hoe Cera langzaam steeds dieper tussen de sprieten dook.

Ja ja! Hoe maakt men een korte reportage lang, heh? Hoezo moet ik mijn kop houden? Vorige week? O ja, mijn eigen reportage. Maar daar zouden we het niet meer over hebben, toch? Ja, gaat u nu maar weer verder.
Hier ziet u waarom Cera zo onrustig was. De boef is onder de sprieten door tot vlak voor Cera's neus gekropen. In een soort tijgersluipgang dus, want....
Ho ho mevrouw Katblad! Wie is die schooier die ons model lastig valt? Had u hem niet weg kunnen jagen? U dient ons personeel wel te beschermen heh? Vooral als ze in functie zijn. Hoezo was dat niet nodig?


Op deze foto kunt u zien, Hoofdredacteur, dat het slechts Wamy was. Hij is weliswaar een pestkop maar doet verder niet echt kwaad. Bovendien kunt u ook zien dat Cera uitstekend in staat was om voor zichzelf op te komen. Ze sloeg mis, dat wel, maar de Wams was dusdanig onder de indruk dat hij haar verder met rust liet.

Nou, vooruit dan maar. Was dit het? Geen spannende dingetjes meer? Laatste foto voor dit moment?
In dat geval stel ik voor om een flesje te ontkurken. Had u niet een paar flesjes van de bonus-aanbieding gehaald? Staat nog niet koud? Wel verdorie! Hoelang duurt dat koelen? Minstens twee uur, misschien wel drie? U weet toch dat het vandaag zondag is! Tjongejonge. Moet mij weer overkomen....

3 opmerkingen:

ina zei

Meneer de hoofdredacteur: misschien ligt er nog wel een fles in de vriezer..

Mevrouw Katblad zei

Wij hebben laatst ervaren dat, wanneer je zo'n fles vergeet er op tijd uit te halen, je een heel smerige vriezer krijgt....

Fruit & H. Groeten zei

Maar is er eigenlijk geen sprake van zeg maar een multipele persoonheidsstoornis van/bij Mevr. Katblad.nl.
Ze praat met der eigen zeg maar.