Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 mei 2012

We moeten geduld hebben....

Afgelopen week is de plantsoenendienst aan het werk geweest in de Kruidentuin. Mevrouw K. kwam net te laat om een aantal uitgetrokken planten nog te kunnen redden; zij kon slechts nog net 1 salieplantje veilig stellen...
Helaas vindt de gemeente (blijkbaar) dat de tuin vooral netjes moet zijn, dus werd er flink geharkt en vandaar ook de kaalslag.
Of er nieuwe kruiden worden geplant is nog de vraag, want ook bij de gemeente is het crisis en er moet dus flink bezuinigd worden. Wij begrijpen dat de gemeente geen eigen kwekerij heeft en haar planten altijd betrok van een bedrijf in Wassenaar.

Oscar inspecteert de aangeharkte stukken tuin in het centrum.


Deze kwekerij is plots te duur geworden en op het stadhuis zit nu waarschijnlijk iemand de hele dag de folders van de diverse tuincentra door te bladeren en te controleren op aanbiedingen, of te surfen op internet, dat kan natuurlijk ook.
In ieder geval kan het nog wel een poosje duren voordat onze Kruidentuin weer een echte Kruidentuin is geworden. Dus heeft mevrouw K. maar besloten zelf een bescheiden voorraad kruidenplantjes in te slaan en in potten te zetten.

Ondertussen valt er in het centrum van de Kruidentuin weinig meer te zooien en klooien voor onze haarfabrieken. We zullen geduld moeten hebben, heel veel geduld....

1 opmerking:

Frans zei

Wat kwalijk jammerlijk dat vele gehele delen ondergroei foetsie is. Dan wordt er minder vocht vast gehouden ten nadele van de overgebleven plantjes. Behalve ietwat kattepis is de handel en wandel zeker niet te bewateren door omwonenden ?