Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 mei 2012

Niet verder vertellen!

Oscar is de laatste dagen nogal vernielzuchtig. Of hij heeft gewoon erge last van zijn nagels, dat kan natuurlijk ook.
In elk geval doet hij minstens 2 x per dag even de druivenstok aan, doch dat kunnen wij helaas niet voorkomen. Blijkbaar heeft hij niet genoeg aan onze pergola-palen?


Maar ook aan die wijnstok heeft hij niet genoeg, want als hij daarmee klaar is gaat hij door naar een (nog) zeer fraai boompje dat iets verderop staat. Dat vond mevrouw K. dus niet zo'n goed idee.
Verder bezoekt hij natuurlijk ook de moerbeiboom in de Kruidentuin, de diverse lindebomen die hij op zijn weg tegenkomt en de vele buitentafels die onze straat rijk is.
Ach, verzuchtte mevrouw K. laatst nog, besteedde onze Os ook maar zoveel aandacht aan zijn vacht, heh? Ja.

Wij betrappen Oscar trouwens ook wel eens aan het knabbelen op jong groen. En dan hebben we het niet over het gras, de zegge of de Nepeta. Nee, Os kluift ook graag aan nieuwe knopjes in de nog jonge boompjes! Inderdaad een bijzondere liefhebberij die wij helaas niet kunnen tolereren; niet omdat wij denken dat Os ziek zou kunnen worden van het vreten van al dat onbekende groen, wel omdat de boompjes-eigenaren het vast niet zo leuk vinden als ze achter Os' vreemde hobby komen.
Daarom vragen wij u ook om dit artikel onmiddellijk na het te lezen te wissen. En als dat niet lukt (wat zeer waarschijnlijk is) verzoeken wij u dit alles in elk geval niet verder te vertellen. Kunnen we op u rekenen? Fijn.

2 opmerkingen:

ina zei

Wedstrijd BBKE (Beste Boom Knopjes Eter)?

Mevrouw Katblad zei

SSSStttt nou toch! Tjongejonge....