Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 mei 2012

Van goede afkomst

Cera vertoeft graag in de Kruidentuin, maar omdat zij model is en haar vacht op orde moet houden, zoekt ze het liefst een plekje op waar ze niet bang hoeft te zijn voor allerlei lastige beestjes, klevende zaadjes (zoals die van het nagelkruid) of andere narigheid. Cera was namelijk in een vorig leven een prinsesje, en weet precies hoe zij zich dient te gedragen als een welopgevoede poes van zeer goede en adellijke afkomst.
Nu horen wij onze allertrouwste lezers denken: Hoe zit dat dan met Cera's regelmatige kroegbezoek uit de periode van voor haar adoptie door het LKB en van de tijd vlak daarna? Wel beste lezers, het is gebleken dat Cera in die periode vooral moeite had haar territorium te verleggen en met wat psychische probleempjes had te kampen. We gaan natuurlijk niet in op de details van die problemen (de verdwijning van haar dochter bijvoorbeeld), maar Cera heeft dit jaar het verstandige besluit genomen niet meer naar de kroeg te gaan en zich te richten op belangrijkere zaken, zoals haar modellenwerk en haar verkennersopleiding (waarvoor zij tenslotte haar diploma wist te behalen). Ook heeft zij zich erg verdienstelijk gemaakt als reporter bij ons blad, dus hebben we een streep gezet onder het verleden en kijken we het liefst alleen nog naar de toekomst.
Echter, soms heeft Cera nog wel eens een kleine terugval. Zoals vanavond. Zij is namelijk niet thuisgekomen voor de avondmaaltijd en dus maken wij ons een beetje zorgen. Hoewel, aan de andere kant hebben wij er het volste vertrouwen in dat zij zich voor het helemaal donker is nog zal melden, haar maaltijd vervolgens gretig tot zich zal nemen en daarna de nacht zal doorbrengen op het voeteneinde van het bed van mevrouw Katblad. Maar een heel klein beetje ongerust zijn we dus toch wel een heel klein beetje....

2 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Heeft Cera zich inmiddels al gemeld bij de redactie? Met of zonder kater is niet zo boeiend, als het maar heelhuids is.

Mevrouw Katblad zei

Ja hoor, ze was voor middernacht thuis!