Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 mei 2012

Eigen schuld is goud waard!

Omdat de Amerikaanse Sering in de Hoftuin na deze winter geen behoefte meer had nieuw groen aan te maken, hebben de Hofbewoners tenslotte de struik maar teruggesnoeid tot een paar korte stammetjes. Omdat daardoor een open plek was ontstaan zijn er wat nieuwe plantjes omheen gezet, en om deze te beschermen tegen de haarfabrieken heeft men rondom cacao-doppen gestrooid.
Natuurlijk wilde Het Leidsch Katblad wel eens testen of deze actie ook effectief is.
Wij namen daarvoor Oscar mee.
Wel, u ziet: Os lacht zich rot. De doppen zouden hem dus moeten afschrikken, maar onze Top-reporter begon al (terwijl hij eigenlijk helemaal geen plas of drukje hoefde te doen) direct druk te graven, gewoon voor de lol.
Het advies van mevrouw Katblad: pleur een klein hoekje van deze tuin helemaal vol met Nepeta, zet daarnaast een bescheiden kattenbak met gewoon grit en de rest van de tuin blijft vervolgens gegarandeerd gespaard! Helaas, niemand luistert naar haar. En dan denken wij maar: Eigen schuld is goud waard!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Die cacaodoppen zijn toch hartstikke gevaarlijk voor blafbeesten?!?!

de redactie zei

Is dat zo? Hoezo? Vertel!

Anoniem zei

De stof theobromine is zeer giftig voor honden. De stof zit in chocolade, wat honden dus ook niet mogen, en in nog grotere hoeveelheid in cacaodoppen. Gevaarlijk dus die dingen! Op oa. deze pagina staat wat meer info. http://www.hondengedragsforum.nl/index.php?/topic/5726-cacaodoppen/

Anoniem zei

Hier staat nog wat (specialistischer) uitleg: http://www.poisoncentre.be/article.php?id_article=371

Sabine zei

Ja, heb ik ook altijd gehoord/gelezen. Durf het dan ook niet mijn eigen tuin te gebruiken. Beter is boomschors. Aan de andere kant, ze graven erin en eten er niet van ?!

Anoniem zei

Haarfabrieken kunnen er trouwens ook niet tegen, maar daar zijn niet echt alarmerende berichten over te vinden. Misschien denkt men dat ze zo slim zijn dat ze het uit zichzelf niet eten.