Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 31 mei 2012

Waterbombardement!

Op één van onze wandelingen kwamen wij laatst langs een boomspiegel waar twee haarfabrieken aan het klooien of zooien waren.
Echter, voordat wij konden zien wie dit nu precies waren, gooide een mens vanaf een dakterrasje een emmer water naar de katten. Jawel, een flinke emmer vol! Een grote golf spatte tegen de boom aan en zelfs mevrouw K. voelde de spetters in haar gezicht.
Het was flink schrikken voor iedereen en uiteraard vlogen de twee zooiende haarfabrieken zo snel als ze konden van deze plek vandaan.


Ook Oscar was flink geschrokken, maar hij kon er (vanwege zijn functie als reporter) natuurlijk niet vandoor gaan. Hij bleef met flinke hanenkam achter mevrouw K. staan en probeerde het mens te ontdekken dat de aanslag had gepleegd. Helaas, de dader was al heel snel weer het huis binnen gegaan.
Natuurlijk blijven wij dit pand in de gaten houden en hopen verder dat het water in de emmer gewoon uit de kraan kwam.

1 opmerking:

Frans zei

Tja, water uit de regenton zal wel zuur zijn...