Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 2 mei 2012

Oplossing raadsel

Jawel, SANNE was gisteren de eerste die het goed had gezien: Oscar was op de foto bezig met het scherpen van zijn nagels aan de wijnstok op de hoek van de Kruidentuin/Katbladstraat. Niet gespiegeld, niet ondersteboven, gewoon een close-up.
Gefeliciteerd, Sanne! Goed gedaan!

Heeft de rank eigenlijk veel te lijden gehad van de vorst en het gekrab van haarfabrieken?
Laten wij eens kijken naar de volgende foto.
Hier en daar loopt de rank uit, maar heel veel nieuwe loten zijn er niet. Nu zijn wij geen druivenkenners (behalve in gebottelde vorm) dus misschien dénken we alleen maar dat deze plant niet zo goed groeit?
Het was hoog tijd om onze eigen druivenplant eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.


Ha, dat ziet er best wel gunstig uit dus.
Deze druif staat er pas sinds twee jaar dus de takken zijn nog wat iel, maar er zit veel groen aan en dat vinden wij een goed teken. Verder is het natuurlijk afwachten of de zomer lang en warm genoeg wordt voor een paar leuke trosjes!

7 opmerkingen:

Frans zei

Het lijkt me dat als Os de wijnboom niet tot rood of wit bloedens toe openkrabt er niets aan de hand is. Misschien werkt het juist stimulerend (poessagesalon).

ina zei

Die dan weer gestolen kunnen worden door een mens met een rollator..

sanne zei

Jippie!
O juist, een wijnstok. Ik zat met stokroos in m'n hoofd (snap nu waarom) maar dat leek me, ondanks mijn gebrekkige plantenkennis, niet goed haha.

Annemieke zei

Gelukkig was het niet mijn oplossing.

Sabine zei

Ja verdomd zeg (excuus voor het woordgebruik). Leuk raadseltje.

Rijksrecherche zei

Toch is foto van Os in "Wat is hier gaande?" niet hetzelfde als foto Os bij "Oplossing raadsel".
Afstand tussen twee druifspruitjes en haarvacht fabriek Os varieert.
Gevalletje fotofraude !

de fotograaf zei

De foto van het raadsel is een origineel, niet in geknipt of mee geshopt. Goed heh?