Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 mei 2012

Een beetje te lang van huis...

Mevrouw Troy (bijna 18) is laatst geheel zelfstandig naar de Kruidentuin gehobbeld om aldaar een bezoekje te brengen aan het Nepeta-perk van Kaija en Siep (die gelukkig zelf niet aanwezig waren).
Wij vonden haar daar terwijl zij onophoudelijk van het kruid zat te vreten, met haar ogen dicht. We hebben haar maar even haar gang laten gaan en lieten haar zelfs in de tuin achter om haar laat weer op te halen.

Toen Troy na een minuut of twintig nog niet uit zichzelf thuis was gekomen, ging mevrouw Katblad maar eens kijken of het oudje nog op dezelfde plek zat. Immers, onze hoog bejaarde haarfabriek heeft regelmatig aanvallen van Katzheimer en zou zomaar kunnen verdwalen. En aangezien ze eerder zo enthousiast van de Nepeta had zitten vreten, maakten we ons een beetje zorgen over haar lange wegblijven.
Maar mevrouw Troy zat nog steeds op dezelfde plek. En nog voelde zij er niets voor om met ons mee terug naar de redactie te gaan. Wederom lieten wij haar in de tuin achter.
Het duurde vervolgens nog een half uur voordat mevrouw Troy zich eindelijk weer meldde bij de redactie. Ze kon bijna niet meer uit haar ogen kijken, sprong op onze buitentafel en heeft daar een flinke tijd zitten suffen in de zon. Maar in elk geval was ze dus helder genoeg geweest om niet te verdwalen, en vonden wij het een prettig idee dat ze weer lekker vlakbij huis was. Stel je voor...

3 opmerkingen:

ina zei

Geniet er maar lekker van, mevrouw Troy!

Moon zei

Misschien is nepeta hèt middel tegen Katzheimer....

Wad Woord en Wol zei

Wat fijn voor mevrouw Troy!