Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 19 mei 2012

Snel voorbij

Onze reporter de Boez kwam in de Kruidentuin Miss Gizz tegen. Het kan zijn dat Boez plots werd getroffen door haar slanke, glanzende voorkomen en haar intelligente blik, want hij liet zich voor de neus van de Miss op de grond vallen en keek haar smachtend aan.
Gizmo besloot toen om haar aanbidder van bovenaf eens even beter te bekijken.
Terwijl ze dat deed, knipoogde Boez voortdurend naar haar.

Toen Gizmo zich weer had laten zakken (zij had waarschijnlijk wel genoeg gezien), probeerde Boez haar nog te paaien door zijn voorpoten naar haar uit te strekken, maar Giz vertrouwde de boel niet. Of het kan natuurlijk ook zijn dat er wat haar betreft geen vonk was overgeslagen. In elk geval hadden de toenaderingspogingen van onze reporter geen effect op haar.
Uiteindelijk gaf de Boez het op en kwam naar mevrouw K. toe om zijn beklag te doen. Na twee flinke aaien voelde hij zich alweer een stuk beter en zocht hij zijn vriendje Oscar op. Echt diep zat het dus niet.

1 opmerking:

Inge zei

Ze is wel mooi he Boez, maar echt een kleine kattekop!