Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 18 mei 2012

Wat schuift daar door dat groen?

Wamy (rechts) was weer lekker bezig met stalken, dat kunt u op de foto hiernaast zien. Oscar was namelijk op jacht (wat hij nu precies zocht weten wij niet), en de Wams wilde hem daar graag bij storen. Jawel, je hebt namelijk aan de ene kant het soort haarfabrieken dat nog wel eens serieus aan het werk is, op jacht of verkenning gaat, en aan de andere kant heb je het soort "lolbroeken" zoals Wamy, altijd aan het klieren, pesten en de grapjas uithangen.
Laten we kijken of de Wams in zijn opzet slaagde.


Oscar is ondertussen bij het bankje gearriveerd en is in de schaduw gaan liggen. Dat is verstandig van hem, want reeds nu alweer kunnen zijn oortjes verbranden in de zon; we weten allemaal wat het gevolg daarvan kan zijn, toch? Roze en witte oortjes? Plaveisel-carcinoom door zonnebrand?  Inderdaad. En jawel, wij moeten binnenkort een nieuw flesje factor "veel" voor hem gaat kopen... Maar dat terzijde. Wamy is Oscar niet gevolgd. Dat heeft natuurlijk een reden. Zien wij op deze foto iets wat Wamy ervan deed afzien Os verder te naderen? Die zwarte vlek misschien? Volgende foto!

Aha! Miss Gizz! Zo zie je maar. Misschien was Wamy helemaal niet bezig met het volgen van Oscar, maar had hij van het begin af aan zijn zinnen op Gizmo gezet! In dat geval zijn wij deze reportage dus verkeerd begonnen. We hebben echter besloten niet overnieuw te beginnen met het verhaal; u mag alle tekst van dit bericht direct vergeten en zelf verzinnen hoe het nu precies in elkaar zat.
Alleen dat van die oortjes is natuurlijk wel belangrijk om te onthouden. Maar dat wist u natuurlijk al.

Geen opmerkingen: