Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 mei 2012

Geen nieuws


Wel, hier staan de Boez en Oscar aan het eind van de westelijke poort van de Hoftuin, aan de rand van Iwan's straat dus. Niet omdat ze nu zo graag in die straat willen gaan wandelen (we komen daar niet zo vaak want het is er meestal vrij druk met mensen en wielhuizen), maar wel omdat ze gewoon nieuwsgierig zijn, en dat is natuurlijk een goede eigenschap voor een reporter.
U ziet, ze staan netjes naast elkaar de straat af te speuren. Zien jullie nog iets belangrijks, iets wat we in het Katblad zouden moeten zetten, jongens? Vreemde katten? Bekende haarfabrieken misschien? Iets anders dat van belang kan zijn?
Ach. We hebben geen geluk vandaag want er komt zo'n groen gemeentekarretje aan. Boez is op slag niet meer zo nieuwsgierig maar vooral erg bang, dus maakt hij dat hij snel weer in de beschermde tuin komt. En daar Oscar zich direct daarna ook uit de poten maakt, hebben wij dus geen nieuws uit Iwan's straat, behalve dan dat er een groen gemeentekarretje rondreed. Maar op zulk nieuws zit niemand te wachten, wel?


Geen opmerkingen: