Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 19 mei 2012

Potenkluiverij

In plaats van nu eindelijk eens hard aan de slag te gaan voor ons Katblad (door bijvoorbeeld een reportage voor ons te verzorgen), zat de Boez onder de Lavasplant (oftewel Maggikruid) te luieren. Hij hield zich daar nota bene bezig met een pedicure-klus (alsof wij hem daarvoor dagelijks met eten en snoepies belonen), maar onderbrak die  belangrijke bezigheid toen er plots een haarfabriek langskwam.Het was Kaija, en zij had flink de pest in omdat haar tuin weer vol met tuig zat. Haar partij (Trots op Nepeta-land) is nog steeds niet behoorlijk van de grond gekomen en in haar eentje heeft ze gewoonweg geen poot om op te staan, vandaar haar chagrijn.
Zo liep ze sikkeneurig haar dagelijkse rondje en was nu op weg naar huis.
Ze keek overigens niet op of om, maar dat was natuurlijk om haar superioriteit te benadrukken. En ja, ook uiteraard omdat ze de pest in had, maar dat hadden we al gezegd.


Toen Kaija uit het zicht was verdwenen ging de Boez weer over tot zijn manicure. Of was het nu pedicure? Wel, in elk geval zat hij dus aan zijn smerige poten te kluiven en dat zal wel hard nodig zijn geweest.
Tot zover dit zeer belangrijke en nuttige bericht. Dus.

1 opmerking:

Frans zei

Ik zie rechtsonder munt.