Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 29 mei 2012

Testen van veerkracht ging niet door

Oscar gaat af en toe wel heel erg ver met zijn wielhuisinspecties. Of misschien deed hij wel zo zijn best omdat het hier het wielhuis van mevrouw K. betreft?
In dat geval namelijk snappen wij beter dat hij zo nodig de voorruit wilde testen op draagkracht en doorzichtigheid. En wij stelden zijn bezorgdheid uiteraard erg op prijs.Doch toen Os over wilde gaan tot het testen van de veerkracht van de achterklep, grepen wij toch maar even in. Mevrouw K. zag namelijk in gedachten al een achterpoot klem zitten tussen die klep en het wielhuis, en gebruikte daarbij zoveel fantasie dat ze al een hele film in haar hoofd had afgedraaid met de meest vreselijke verwondingen en veel bloed.
Vandaar dus dat de Os zijn inspectie niet mocht voltooien. Ja, met gesloten portieren, ramen en kleppen mag hij het vast later nog wel een keer overdoen, maar dan wordt het dus vanzelf wél een simpele inspectie. Want daarbij voelt mevrouw K. zich beter op haar gemak.

Geen opmerkingen: