Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 2 mei 2012

Te kakken gezet

Toen wij in de Hoftuin aan het rondkijken waren, zagen wij Myo zijn huis uit komen.
Voor wie het nog niet weet, Myo is de partijleider van "Hof is Vol" en houdt zich dagelijks intensief en vol overtuiging bezig met het uitzetten van illegalen of vreemdelingen. Myo heeft de functie van partijleider op zich genomen toen zijn voorganger (Rooie Gijs) overleed en er dus een vacature ontstond. Myo vond zichzelf de beste kandidaat (de andere twee, Panda en Harremans, vond hij te soft) en inderdaad, de meeste buurkatten en illegalen vrezen hem, en dan natuurlijk vooral zijn scherpe klauwen.
Wel, het leek erop dat Myo van plan was iemand uit te zetten; dat kon mevrouw K. zien aan de manier waarop hij liep en de blik in zijn ogen.
En wie was het slachtoffer dan wel?

Ach, onze eigen reporter Oscar die net erg serieus bezig was met een grasinspectie.
Os had niet in de gaten dat Myo naar hem toe kwam sluipen, en voordat ze er erg in had riep mevrouw K. een waarschuwing naar hem. Nee, alleen maar zijn naam, opdat Os zich zou omdraaien en kunnen verdedigen.
Was dit "ingrijpen"? Had mevrouw K. door het uitroepen van Os' naam de Katbladregels overtreden? Zijzelf vond van niet maar daar is het laatste woord nog niet over gezegd; de Hoofdredacteur beraadt zich.
Maar goed, we kijken snel verder want nu wordt het net heel erg spannend.

Os had zich inderdaad (gelukkig) omgedraaid en wij zagen dat Myo plotseling van zijn plan (Os aanvallen) afzag. Wij fotografeerden hem net op het moment dat hij zijn eerste stap opzij zet om van richting te veranderen.
Wel, het kan zijn dat Oscar Myo had toegeroepen dat hij reporter is en zodoende het volste recht heeft in de Hoftuin te komen, maar het kan ook zijn dat er iets in zijn blik was waardoor Myo werd afgeschrikt.
Wij gaan (nu iets meer gerustgesteld) kijken wat er vervolgens gebeurde.


Myo trok zich terug en Oscar ging door met zijn gras-onderzoek. De partijleider zocht ergens een plek om te gaan zitten en keek om zich heen alsof er niets aan de hand was, hij niet daarnet door Os terecht was gewezen en zich ook niet beledigd voelde. Wij weten natuurlijk beter...
Ja, de echte kattenkenner ziet uiteraard aan Myo's snoet dat hij verre van tevreden was en al na zat te denken over wat nu te doen, of hoe hij zijn zaken in het vervolg moest aanpakken om niet weer zo verschrikkelijk af te gaan. Hij is immers de grote "Uitzetter", hét voorbeeld van de partij Hof is Vol, doet zijn werk met nog meer precisie en felheid dan Rooie Gijs zaliger en was nu door Oscar te kakken gezet. Het was duidelijk dat hij in zijn trots gekrenkt was, diep gekrenkt zelfs...
Wij denken daarom dat dit muisje nog wel een staartje zal krijgen, wellicht zelfs een behoorlijke staart!


3 opmerkingen:

ina zei

Oeioei, om bang van te worden..

Annemieke zei

Echt blij kijkt Myo niet op die laatste foto. Maar een happie happie maakt hem vast weer blij.

Dennis zei

Je kan nog net een kras op de neus zien van de avond ervoor toen ie Igor hardhandig de hoftuin zette.

Maar hij wordt nu wel steeds softer, vind ik.