Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 mei 2012

Vandaar dus!

Zonder ons daarvan van tevoren in kennis te stellen, heeft Oscar gisteren weer een poging gedaan zijn record Pergola-Zitten te verbeteren. We hadden hem namelijk graag willen waarschuwen voor de alsmaar oplopende temperatuur.
Na een uurtje kreeg Os in de gaten dat hij voor zijn record-poging een verkeerde dag had uitgekozen. In de schaduw viel het nog wel mee, maar de zon kwam steeds verder achter het dak vandaan. We denken dat Oscar was vergeten dat tegen de middag de koperen ploert vol op onze Pergola komt te staan.


Toen mevrouw K. "Ach en wee"! riep vanwege haar medeleven met onze dappere reporter, raakte Oscar wat in verwarring. Tenminste, wij concludeerden dat omdat hij zich plots nogal heftig begon te wassen en daarvoor is de Pergola geen goede plek.Vervolgens bleek dat Os ons verkeerd had verstaan en dacht dat wij: "Ga je mee" hadden geroepen; hij kwam namelijk overeind en had daarmee zijn record-poging beëindigd.

Mevrouw K. was daar overigens niet treurig om, want het zou spoedig veel te heet worden bovenop die balken en wij hebben laatst nog ervaren dat de dierenambulance niet uitrijdt, ook niet in ernstige gevallen van levensbedreigende situaties.

Maar goed, Oscar had evengoed minstens al een uur bovenop gezeten en moest na wéér een mislukte poging natuurlijk wat positieve aandacht krijgen.


En daarom namen wij hem mee naar de Kruidentuin waar hij nog even lekker de boom in kon.

Een tweede poging Pergola-Zitten is er de rest van de dag niet meer van gekomen, en dat is maar goed ook. Want als wij mussen in de straat hadden gehad en zij op ons dak waren gaan zitten, waren ze er vast en zeker vanaf gevallen. Vandaar dus.3 opmerkingen:

Frans zei

Hoe lang hebben jullie al geen mussen meer ?

Wad Woord en Wol zei

Telt zo'n uur in zon en hitte niet dubbel? Heeft Oscar wel verdiend...vind ik....

Frans zei

@Wad Woord en Wol:
Tropenjaren en poesenuren tellen altijd dubbelt !