Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 31 mei 2012

Nieuwe relatie?

Laatst, toen wij met onze reporters een rondje gingen lopen, zagen wij tot onze verbazing dat Charli met ons was meegekomen. Het is namelijk al vele jaren geleden dat hij voor het laatst meeliep met zijn broer Japekoppie, maar van het ene op het andere moment is hij daarmee gestopt en we weten niet waarom.
Op de foto ziet u links (voor het wielhuis) Cera, Charli loopt net de fietsen voorbij.
Toen we langs het raam van Anijs kwamen, stapte zij net naar buiten. Hoewel, dan moest zij toch wel in korte tijd een geheel andere vacht hebben gekregen en haar snuit hebben gebleekt! Wie was deze snuiter?
En toen herkenden wij hem: het was natuurlijk de buurjongen Kiwi, en hij deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was om uit het huis van Anijs te komen!
Zo ventje! Nog zo jong en nu al op vrijerspoten?
Kiwi deed net alsof hij ons niet hoorde en had vooral belangstelling voor onze reporters.

Charli was ook nog steeds bij ons en had een bbq gevonden. Deze was duidelijk na gebruik niet schoongemaakt, maar Charli vond dat juist geen probleem en ging gelijk aan de slag.
Zo mistte hij natuurlijk wel wat daar bij het huis van Anijs allemaal gebeurde, en gelijk wist mevrouw K. weer waarom Charli nooit een goede reporter zou kunnen worden.


Ach, daar hadden we dan eindelijk Anijs. Wij vroegen haar wat Kiwi in haar huis deed (of eigenlijk had gedaan), maar ze weigerde elk commentaar. Wij hebben toen onze eigen conclusies maar getrokken...
Ondertussen had iets anders de aandacht van Anijs getrokken. Was het Kiwi die wellicht een kunstje voor haar aan het doen was?
Nee, Kiwi was uit het zicht verdwenen.
Wel zagen wij reporter Oscar in een boom klimmen. En ook zagen wij bovenin diezelfde boom een vliegebeestje, dat heel stilletjes bezig was dingetjes van de stam van de boom te pikken. Wij konden natuurlijk niet zien wat er nu precies zo smakelijk was, want dat was te ver weg. Wel konden we zien dat onze Os een beetje onhandig bezig was.


Want toen het vliegebeestje was weggevolgen en Os het nut van verder omhoog klimmen niet meer inzag, had hij wat moeite om in de boom om te keren. Hij zat ontzettend te stuntelen en dus was het een geschikt moment om een foto van hem te maken in zijn belachelijke positie.Ondertussen stonden Cera en Anijs wat te bakkeleien, maar we weten niet waarover.
Hoog tijd dus om weer eens een stukje verderop te gaan en het belangrijke verkennerswerk voort te zetten.
Charli was overigens teruggelopen naar de Steeg van Storm. In zijn vroege jeugd heeft hij het slechts enkele keren aangedurfd langs het Gevaarlijke Water te lopen, dus we keken er niet van op dat hij naar huis terug was teruggekeerd. De stoute, ondernemende Kiwi kwamen wij op onze verdere tocht niet meer tegen.

4 opmerkingen:

Jacq. zei

Haha, lekker kontje heeft die Os!

sanne zei

Ojee, treedt Kiwi toch in de voetsporen van Wami?

Annemieke zei

Os, dat is toch geen gezicht! Kiwi en Anijs zijn een leuk koppeltje. Of is dat nog niet bevestigd. Kiwijs? Anwi?

sanne zei

WamY, pardon