Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 6 mei 2012

De baggerfoto's van de Hoofdredacteur

De Hoofdredacteur is nog behoorlijk onder de indruk van alle belevenissen met de haarfabrieken op straat, en heeft daarom een paar dagen vrij genomen. Dat betekent dat mevrouw K. nu de reportage moet afmaken. Ze vond een papier met de nummers van de foto's voor het tweede deel van het verhaal en zal kijken of ze er nog wat van kan maken.

Nadat Harry Cera te grazen had genomen (we zagen het vechtende stel eerst onder een wielhuis duiken en vervolgens de Katbladstraat in verdwijnen), wist de Hoofdredacteur niet goed wat vervolgens te doen. Waar was Cera gebleven? Was ze gewond? En Harremans, waar zat die gemene boef? We gingen eerst terug naar de redactie maar zagen Cera daar nergens. Ook zat ze niet verstopt onder een wielhuis voor de deur. De Hoofdredacteur wilde toen opgeven, het verhaal abrupt laten eindigen, maar mevrouw K. zei dat dat toch echt niet zomaar kon. De lezers moesten weten wat er mogelijk verder was gebeurd, en wijzelf trouwens ook. Nee, geen koffie of iets dergelijks gaan drinken maar de reportage afmaken. (Luie donder!)
Zo kwam het dat we samen met de Hoofdredacteur ook nog een kijkje in de Hoftuin gingen nemen. Dat hadden we dus beter niet kunnen doen...
In de tuin zagen we Harremans voor zijn huis zitten. Alsof er helemaal niets was voorgevallen, doch wij wisten wel beter. We vroegen Harry wat hij met Cera had gedaan maar natuurlijk hield hij zijn kaken stijf op elkaar.
Nu maar eens kijken wat de volgende foto's van de Hoofdredacteur voorstellen.

Ah, Panda. Die was dus ook in de tuin. Hij lag op de trap (zoals u kunt zien) en wist natuurlijk ook van niets. Nu kan dat wel kloppen want waarschijnlijk was hij de Hoftuin niet uit geweest en Cera de Hoftuin niet in.
Maar goed, laten we kijken wat de Hoofdredacteur nog meer voor "interessante" dingen heeft gekiekt.


Igor zat een heel eind verderop, op zijn eigen dak bij zijn eigen huis.
We hoopten dat hij daar zou blijven zitten en niet naar de Hoftuin zou toekomen. Dit natuurlijk in verband met de aanwezigheid van die twee van de partij "Hof is Vol", maar dat snapt u natuurlijk ook wel.
Maar onze stomme Hoofdredacteur begreep dat niet en ging hem dus nog roepen ook, en Igor kwam, denkend dat het veilig was.

Tjongejonge, wat een baggerfoto. We hebben net gemeld dat Igor kwam, dus deze foto is behalve slecht ook nog eens totaal overbodig.
Snel door maar en kijken wat voor prut we nog meer te zien krijgen.
Nog een foto van Igor. Hij hing inderdaad een beetje gevaarlijk over de rand van het dak (van de Borderliner - blafbeest - red.) en even leek het erop dat hij zo naar beneden zou donderen. Gelukkig hervond hij zijn evenwicht. Waar hij naar keek? Naar wie moet dat zijn. Wel, het was Oscar, en dat gaan we vast op de volgende foto zien.


Jawel hoor, het is inderdaad Oscar. Hij ging (bij gebrek aan aandacht natuurlijk) een kijkje nemen in de straat van Iwan.
Nu krijgen we zeker weer een foto van Igor?

Yes, goed gegokt! Weer niet erg scherp en we begrijpen ook niet wat voor functie deze foto heeft. Blijkbaar heeft de Hoofdredacteur gewoon maar wat in het wilde weg staan knippen. We denken zelfs dat ie daarom niet is komen opdagen want zeg nu zelf, met zulke foto's kun je toch bijna geen fatsoenlijk verhaal maken, heh? Afijn, we doen ons best. Misschien is het volgende plaatje wél de moeite waard; je weet maar nooit - al is het tegen beter weten in.

Ah, een lege trap. Misschien is deze foto bedoeld om ons te laten zien dat Panda ondertussen naar het balkon was gegaan? Om zich daar te verstoppen in de hoop dat Igor zo dom zou zijn over te springen zodat hij (Panda) hem kon grijpen? Het zou zomaar kunnen, maar daar was deze foto niet voor nodig. Een lege trap. Hoe verzint ie het!


We vermoeden dat Igor hier nog steeds naar Oscar zit te loeren, maar het kan ook zijn dat er iets anders aan de hand was. Misschien wordt het bij de volgende foto wel duidelijk, en anders moeten we maar raden wat hier speelt. Tjongejonge, wat een bagger.Effe zoeken wat dit nu weer is. Ah, we zien nog net de staart van Igor. Deze foto is dus genomen vlak nadat Igor naar de overkant is gesprongen. Dit was helemaal het verkeerde moment om te kieken want de sprong zelf staat er niet op en de sprong terug ook niet. Ja, want Panda had zich namelijk inderdaad verstopt op dat balkon, en met dat Ieg daar landde moest hij zich gelijk weer afzetten voor zijn sprong terug, anders had hij op zijn duvel gekregen. Die sprong terug staat dus ook niet op de foto. We hebben nu slechts een staart en moeten .......(zelf in te vullen) als Brugman om de situatie aan u uit te leggen. Wel, we kunnen u nog vertellen dat die snelle sprong een heel gek gezicht was omdat Ieg zich na zijn afzet in de lucht wist te draaien. En dat ging maar net goed. Rest ons nog de vraag: ging Panda Ieg achterna?

Zo te zien dus niet. Maar zien wij daar nu nog net de kop van Panda achter het balkonhek? Zou de hoofdredacteur daarom deze foto hebben gemaakt? Nou, lekker duidelijk weer. Wat een vreselijke klus is dit, en we zijn nog lang niet klaar ook. Pffff.
Ah, blijkbaar is Panda toch nog naar de overkant gesprongen. Is dat Ieg's koppie, daar onder dat raam? Of mogen we ernaar raden? Lekker duidelijk weer! (Na vergroten van de foto konden wij geen Igor ontdekken; u hoeft dus verder ook geen moeite te doen.)Oscar kwam hier blijkbaar terug uit Iwan's straat. Nou, daar hebben we wat aan; past goed in dit verhaal maar niet heus. De Hoofdredacteur heeft minstens nog 20 lessen nodig voordat we iets met zijn foto's kunnen. Of misschien nog wel het dubbele aantal...Hier zijn we zo te zien weer terug bij het dak van de Borderliner. Links Panda, iets meer naar rechts nog net de oren van Igor. Verder lijkt hier niets te gebeuren.
Alweer dat dak, maar nu alleen met Igor. Hij kijkt trouwens wel een beetje sip. Het lijkt er overigens op dat hij het niet persé nodig vond om naar huis te vluchten. Nee, eigenlijk lijkt Panda helemaal niet zo gevaarlijk meer als je een paar keer met Myo te maken hebt gehad, heh Ieg?
Nog maar een paar foto's te gaan. Doodvermoeiend dit.

Hier zijn we dus plots weer beneden bij Oscar. En die zit van het gras te vreten. Het enige wat we hierbij kunnen opmerken is dat het duidelijk zichtbaar is dat het nieuwe gras erin is geslaagd zich door het oude heen te werken. Deze informatie is dan weer mooi meegenomen.
De volgende foto schrappen wij uit deze reportage want die is bijna gelijk aan deze en we willen de boel nu graag afronden. Veel te mooi weer om binnen te zitten met zulke snertfoto's.
Wel plaatsen we nog een foto van Cera.Zij zat namelijk net buiten de Poort op ons te wachten. Erg vrolijk zit ze er niet bij maar dat kan ook niet als je een half uurtje daarvoor zo'n pak slaag hebt gekregen van zo'n pestkop van de Hof is Vol.
Wij hebben bij haar trouwens geen verwondingen kunnen ontdekken, maar waarschijnlijk zullen we morgen wel weer van die kleine korstjes in haar vacht bemerken tijdens een aaibeurt. Dan weten we tenminste wie de veroorzaker daarvan is geweest.


De laatste foto (de hemel zij dank). Het is dus een plaatje van de Boez die thuis op ons zat te wachten. Hij had natuurlijk met ons mee kunnen gaan maar zag het niet zitten om naar de pijpen te moeten dansen van de Hoofdredacteur; ze liggen elkaar niet zo best omdat ons Hoofd regelmatig dreigt met het terugsturen van Boez naar de kittenopvang, en daar heeft de haarfabriek zijn buik van vol (en wij trouwens ook - mw.K. en fotograaf dus - red.).

Wel, dit was dus een (de eerste) reportage van onze Hoofdredacteur, en als wij het voor het zeggen hebben tevens de laatste. Nog nooit eerder hadden wij zo'n onsamenhangend zooitje aan foto's op ons bordje gekregen. Volkomen uitgeput zijn we, en........ Hé mevrouw Katblad! Wat bent u daar aan het doen? Ja, ik ben eindelijk helemaal uitgeslapen en er klaar voor! Ja, voor het afmaken van mijn reportage natuurlijk! U heeft het al stiekem gedaan? Foto's verwijderd? Wat krijgen we nou? Hier met die laptop! Auw! Grrrrrrrrrr57547575 jiopebra jiprq gwejio;jklseaj; iohio;!
............................................................................................
.......................................................................
...............................................
......................
..........

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar de haarfabrieken kijken wel lief op de baggerfoto's vind ik. Oscar bij het gras! :)

Mevrouw Katblad zei

Dank je Sanne, dan is het allemaal niet voor niets geweest....

katja zei

Blijkbaar is mijn eerdere reaktie ergens de mist ingegaan...

Ik schreef dat ik de hoofdredacteur moest nageven dat de laatste foto (die van de Boez' dus) wel heel bijzonder was met die prachtig gekleurde weerspiegelingen.
En dat het me bij die foto opvalt dat je de weerspiegeling wel ziet over Boez' zwarte vlekken en niet over zijn witte vlekken, zodat het bijvoorbeeld net lijkt alsof er een soort lavendel uit zijn rug groeit...