Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 mei 2012

Goeie ruil?

Myo:
Ik kom mij even bij u melden. Nee, ik weet niet waarom maar dacht eigenlijk dat u mij dat wel zou kunnen vertellen, mevrouw Katblad!
Jawel, iemand heeft me gezegd dat ik hier moest zijn. Het zou kunnen, dacht ik toen, dat u mij wilt spreken omdat ik de partijleider van Hof is Vol ben en een reportage over mij wilt maken. U weet natuurlijk dat ik normaal gesproken geen interviews geef, maar als u er wat tegenover stelt zou ik me zomaar kunnen bedenken.Wel, wat ik voor ogen heb is eigenlijk zo'n paars doosje - of cyclaamkleurig zo u wilt -, met een doorzichtig dekseltje. Met daarin dus van die leuke vierkantjes die de smaak kunnen hebben van iets vissigs, iets vlezigs of kazerigs. Ik weet zeker dat u van die doosjes  in huis heeft, want nog niet zo lang geleden heeft u mij daar wat van die vierkantjes uit gegeven, en u maakt mij niet wijs dat die doosjes nu al leeg zijn.
Ik denk dus zelf aan een stuk of 6 á 7 van die vierkantjes in ruil voor een interview van een minuut of twee. Ja, want dat is dus het tarief en eveneens zo ongeveer precies de tijd die ik nodig heb om die krokante vierkantjes weg te werken. En dan alstublieft geen flauwe kul van hoog opgooien of ver weg werpen, want dat betekent alleen maar tijd rekken en bovendien kost dat mij teveel energie en u zou zodoende zomaar uw arm kunnen blesseren, toch? Daarom.


Er is nu zo te zien niemand anders in de buurt, dus dit lijkt mij een uitgelezen moment om het doosje te pakken en dan kunnen we de ruil laten plaatsvinden. Nee, rammelen is niet nodig, ik weet heus wel van de hoed en de rand en we willen geen slapende honden wakker maken, wel?
Acht snoepies hadden we toch afgesproken? Nee, voor minder doe ik het niet.

Myo kreeg zijn snoepies, maar tot een interview kwam het helaas niet omdat de partijleider van Hof is Vol na zijn schranspartij opeens ontzettend veel last kreeg van het geluid van langsrijdende wielhuizen. En omdat hij zelf in een Hof woont en dus niet gewend is aan dat soort herrie, besloot hij direct terug te keren naar de Hoftuin. Hij heeft echter beloofd snel een volgend bezoek aan het Poezenloket te brengen, maar wij vrezen dat het interview ons nog wel behoorlijk wat meer uit het paarse doosje gaat kosten. Het zij zo.

4 opmerkingen:

Hannah zei

Ze lijkt zo heel veel op onze lieve Maxi die we al bijna een jaar nu niet meer hebben, en nog steeds missen. Wat een lieve poes!!!!!!!!!!!!

ina zei

Is je mens op vakantie, Myo? Ik heb gehoord dat je thuiszorg krijgt van iemand uit de Hoftuin en niet van mevrouw Katblad. Gaat je Hof is Vol mentaliteit zover dat je alleen maar iemand van de Hoftuin in je huis duldt? Maar wel snoepjes bietsen bij mevrouw K., he? Slimmerik!

Jacq. zei

Om op te vreten zo'n lekker bekkie heeft Myo!!

sanne zei

*kijkt om* Er is nu zo te zien niemand anders in de buurt....

haha echt gaaf het verhaal bij de foto's