Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 mei 2012

Wat gebeurde er in de Muizentuin?

Ook alweer een week geleden vernamen wij uit zeer betrouwbare bron (Sanne, dank je wel!) dat de haarfabriek Witte Tenen (1) in de Muizentuin was gehoord en gezien. Omdat mevrouw K. daar meer van wilde weten, ging zij met camera op pad. Helaas kwam ze te laat; WT (met bandje dus waarschijnlijk nr. 1) was 'm alweer gesmeerd.
Wel kwam er een andere haarfabriek onder de deur van de tuin uit gekropen: het was Pepper!
Pepper had niet op een welkomstcomité  gerekend, bleef even verbaasd staan en ging toen voor de veiligheid maar een eindje verderop.

Natuurlijk probeerde mevrouw K. Pepper te volgen om nog een leuke close-up van haar te maken, maar daar voelde Pep helemaal niks voor.
Maar stond daar de deur van Bobo's huis niet open?Jawel, en mevrouw K. is wel zo brutaal dat ze vervolgens van de gelegenheid gebruikt maakt. (Je zult maar zo'n raar wijf in je straat hebben wonen!)
Bobo kwam van boven en wilde wel heel even voor ons op de bank po(e)seren. Niet te lang, want dan loopt voor haar de spanning te hoog op en het laatste wat we willen is haar overstuur maken. Veel te vertellen had ze ook niet, maar we hoorden van haar mens dat het erg goed met Bobo gaat en zij de laatste tijd gelukkig niets meer gebroken heeft. (Bent u nu nieuwsgierig geworden? Klik dat op het label Bobo in onze linker kolom.)
Wij vernamen trouwens ook dat Bobo het regelmatig aan de stok heeft met o.a. Gizmo, en dat dat een grappig gezicht is (zelfde kleur, zelfde grootte, zelfde formaat). Daar hebben wij helaas (nog) geen foto van.

Nog even terugkomend op de titel van dit bericht: wij hebben dus geen antwoord gekregen op de vraag, maar daar was u ondertussen vast al achter.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zag WT 1 gisteravond weer! Hij verdween wederom zeer snel de Muizentuin in.

Annemieke zei

Er zijn nu drie kleine zwarte dametjes in de katblad buurt (Caja ook nog). Lijkt me een mooi gezicht als ze een keer allemaal samen zijn.

de redactie zei

Sanne, heb je dan geen fototoestel? Verdorie!

Annemieke: er zijn er vier, je vergeet de moeder van Wamy: Poeki! Zij is net zo klein en evenzo fel!

Anoniem zei

Volgens mij is m'n reactie verloren gegaan. Ik zei zoiets van dat ik de volgende keer dat ik WT zie zal proberen een foto te maken :)

Annemieke zei

Vier! Misschien moet er een keer een zwarte katten bijeenskomst komen.