Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 mei 2012

Voor de duvel niet bang

Toen wij op onze ronde door de Parallelstraat liepen, kwam net Anijs naar buiten voor een frisse neus. Of misschien had zij ons wel horen aankomen en had zij daarom besloten het raam uit te klimmen.

Helaas voor Anijs hadden wij het erg druk met het inspecteren van haar straat. We hadden daarvoor 3 reporters meegenomen, namelijk Cera, Oscar en de Boez, en geen van allen toonde belangstelling voor de nog jonge Anijs. Nou moeten we er wel bij zeggen dat de kleine meid een behoorlijke partij zat te grommen naar onze haarfabrieken, en daar maak je natuurlijk geen vrienden mee.

Nu wil het toeval dat mevrouw K. nog wel eens even omhoog kijkt (vraag ons niet waarom), en daardoor ontdekte zij Monster op de bovenverdieping van zijn huis.
Niet zo goed te zien zo? Wel, wij hebben nog een foto van hem.Deze dus.
We weten niet wat die blik van hem nu precies betekent, maar we vermoeden dat Monster graag even op straat was gekomen om onze reporters eens flink de waarheid te vertellen. Gelukkig was hij zo verstandig om niet uit het raam te springen en wij liepen maar snel door voordat hij zich zou bedenken.

Toen we aan het eind van de Parallelstraat waren gearriveerd, wilde de Boez niet meer verder mee. Aanvankelijk aarzelde hij nog, maar toen er een pruttelend bootje over het Gevaarlijke Water naderde, keerde hij om en liep terug.
Wij smeekten hem nog om bij ons te blijven, hij keek daarop nog even om maar we zagen de angst in zijn ogen en inderdaad, even later rende hij in draf terug naar de Steeg van Storm.
Rechts ziet u overigens Anijs; zij volgde ons namelijk. Wellicht schuilt er in haar het verlangen ook reporter te worden? De tijd zal het leren.Toen we voordat we de Katbladstraat insloegen nog even omkeken, zagen we Anijs oversteken naar het Gevaarlijke Water. Ze is dus voor de duvel niet bang en gaat al een aardig eind van huis. Het zal vast niet lang meer duren of we zullen haar ook in de Kruidentuin aantreffen, of misschien zelfs wel in de Katbladstraat.

Wel, vlakbij de redactie vonden wij de Boez weer terug. Hij had waarschijnlijk de Steeg van Storm aan een grondige inspectie onderworpen.

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat een lekker kittig ding is Anijs toch!