Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 mei 2012

Balou in nood (2)

MaGiz had haar telefoon van zich afgeworpen toen er door de medewerkster van de dierenambulance was gezegd dat wij de rooie maar weer op straat moesten zetten. Maar daar was natuurlijk geen sprake van; de haarfabriek had om hulp gevraagd en die moest hij krijgen, hoe dan ook.
Dus er zat nog maar één ding op: Mevrouw K. moest haar wielhuis gaan ophalen en dan zouden we zelf, ondanks de verschillende afspraken en verplichtingen die dag, met de haarfabriek naar de dierenarts van onze reporters gaan. We konden dit lieve ventje toch niet laten stikken!? Stel je voor!Mevrouw K. belde op de redactie nog even voor de zekerheid haar dierenarts, maar we mochten (natuurlijk!) direct met de rooie komen.
Even later, in het wielhuis, zat het slachtoffer (in de mand op schoot bij MaGiz) verbaasd naar buiten te kijken. Hij gaf geen kik en het leek alsof hij het ritje best wel leuk vond. Maar dat was niet echt zo, want dat konden we afleiden uit het feit dat hij nog steeds regelmatig zat te hijgen.
Op de behandeltafel bij de dierenarts keek hij zijn ogen uit. Wat ging hier nu weer met hem gebeuren? Waarom was hij niet gewoon naar huis gebracht?

Wel, eerst werd hij gecontroleerd op een chip, en die had hij godzijdank! En zo kwamen we erachter dat het ventje Balou heette en op de Nieuwe Rijn woonde. Nu is de afstand tussen de Nieuwe Rijn en de Haven best wel groot, dus meneertje was een eind van huis geraakt. Zijn mens werd gebeld door de dierenartsassistente en gaf toestemming om Balou te behandelen; alles wat hij nodig had moest hij krijgen en verder zou ze zo snel mogelijk naar de praktijk toe komen. Alleen kon dat best wel even duren want ze was niet in de buurt, en daarom besloten MaGiz en Mevrouw K. nog even bij Balou te blijven terwijl hij werd onderzocht.

En hij werd grondig onderzocht. Alleen had Balou waarschijnlijk toch wel veel pijn en was hij erg angstig, dus hij voelde er niet zoveel voor om mee te werken.

Omdat Balou in shock was moest hij een paar prikjes krijgen. Ook daar was hij het niet bepaald mee eens...


Het toedienen van de prikjes ging niet zonder slag of stoot, zoals u op deze foto kunt zien.
Dit was prik nummer 1, voor de tweede trok de assistente voor de zekerheid maar even de handschoenen aan.
Arme Balou; hij was behoorlijk in de war....

Voor het nader bestuderen van zijn botjes zou een röntgenfoto moeten worden gemaakt, en daar dat onder narcose diende te gebeuren kon die foto niet op dat moment genomen worden; de dierenarts legde uit dat shock en narcose niet samengaan, dat het zelfs de dood van Balou zou kunnen betekenen en daarvoor hadden we hem niet gebracht, heh? Nee!

Balou werd met mand in een rustige zijkamer gezet en MaGiz en mevrouw K. namen afscheid van hem. Zijn mens zou spoedig bij hem zijn en zij kon dan met de dierenarts overleggen wat er verder met Balou moest gebeuren. We reden dus zonder Balou terug naar de redactie om nog even na te praten en bij te komen met een kopje Nespresso met warme melk.

Later heeft het mens van Balou contact opgenomen met MaGiz om te bedanken voor onze strakke actie en te vertellen dat Balou ondertussen weer naar huis was. Hij was al aardig tot rust gekomen, en na het weekend kon bekeken worden of het nog nodig was een röntgenplaat te schieten van zijn botjes (bij zijn eigen dierenarts). Wij hopen daar nog meer van te horen.

Allereerst wil mevrouw K. graag dierenarts van Wiggen en assistente Anne een pluim geven omdat ze direct bereid waren ons te ontvangen, Balou met veel respect en geduld hebben behandeld en zich zeer betrokken toonden.
Maar daarnaast willen we ook vermelden dat we door onze ervaring met de dierenambulance in Leiden (Oegstgeest) geen hoge pet van deze organisatie op hebben. Op de vraag van MaGiz voor welk noodgeval ze dan wel uitrukken kwam geen antwoord, en vooral het slotadvies "Zet de kat maar weer op straat" zit ons helemaal niet lekker, en dat is dan nog zacht uitgedrukt ook.

Lieve Balou, mevrouw Katblad en MaGiz hopen dat je er gauw weer helemaal bovenop bent en denk erom, niet meer zo ver van huis gaan! Een dikke knuffel van ons!

12 opmerkingen:

Nathalie zei

Lieve mevrouw Katblad,

Wat een enorm goede actie van u en MaGiz! Wat fijn voor Balou dat hij zo goed is opgevangen, hij was duidelijk in grote nood. Wat moet zijn mens enorm opgelucht zijn dat haar lieveling door jullie gevonden is. Ik krijg er tranen van in mijn ogen...

Sabine zei

Hoera voor de chip !!!
Heerlijk dat je op zo'n eenvoudige manier een dier weer op het goede adres kunt krijgen. Hopelijk knapt 'ie snel op en zijn er geen botjes gebroken (of erger). Gelukkig dat uen MaGiz zo doortastend hebben gehandeld, wie weet wat er was gebeurd als hij op straat was blijven zwerven......

Anoniem zei

Wat een schandalige 'oplossing' van de dierenambulance. Misschien zou je kunnen zeggen dat het geen spoed had en dat er dus wel even op hulp gewacht kon worden, maar terug op straat zetten?! @#$@#$%#!!
Fijn dat jullie het werk van de dierenambulance hebben over genomen en de kat geholpen kon worden. Jullie zijn super! Wel ben ik benieuwd hoe het afloopt en waarom de eigenaar het dier niet bij Amived had aangemeld?

ina zei

Balou heeft geluk gehad dat hij door Ma-Giz en mevrouw K. is opgevangen en naar de dokter gebracht. En de reactie van de dierenambulance begrijp ik echt niet.

Fred Rohde zei

Met stijgende verbazing dit hartverscheurende artikel gelezen. Inderdaad waar is de dierenambulance voor? Een dier in nood is een dier in nood. Verder een pluim voor Magiz. Blij dat er nog zulke betrokken buurtbewoners zijn.

Eva zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Eva zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Mevrouw Katblad zei

Dank je wel dat je ons op de hoogte houdt over Balou, Eva! Geef hem maar heel veel knuffels en aaien, ook van ons! We hopen dat hij snel weer helemaal de oude is en alle ellende is vergeten!

de redactie zei

@anoniem:
Balou was de vorige avond nog thuis geweest, dus de mensen maakten zich nog niet zo ongerust. Vandaar was hij ook nog niet als vermist opgegeven.

Annemieke zei

Een pluim voor Mw Katblad en MaGiz! En inderdaad voor de dierenarts die wel tijd wilde vrij maken voor een kat in nood. Gelukkig is het goed afgelopen met Balou, maar er was dus wel duidelijk iets mis! Is er een klachten procedure voor de dierenambulance? Of kan de dierenarts misschien stappen ondernemen? Wat dit kan in de toekomst natuurlijk vaker voorkomen, bij mensen die misschien wat minder doortastend zijn dan Mw K en MaGiz.

Femke zei

Ik begrijp nu dat de kat nog niet was aangemeld als hij 's avonds nog gezien was. Fijn om van je te horen, Eva, dat het weer wat beter gaat met Balou!

Wad Woord en Wol zei

Wat fijn dat het -ondanks alle narigheid en stress- zo is afgelopen met Balou. Hij boft maar dat hij precies de goede mensen tegenkwam. Dikke pluim voor u mevrouw K en MaGiz. En natuurlijk ook voor de dierenarts. En wat heerlijk dat Eva haar Balou weer thuis heeft.