Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 mei 2012

Panda's terreuractie

Doordat mevrouw K. een aantal zeer drukke dagen achter de rug had (die bovendien gevolgd werden door een zgn. writersblock), hebben wij nog wat oud nieuws op de schappen liggen. Wij zouden onze reporters en andere haarfabrieken zeer beledigen als wij dit nieuws ongebruikt in het archief zouden stoppen, vandaar dat we deze berichten alsnog plaatsen.

Panda is een paar keer in de Katbladstraat geweest, iets wat hij niet al te vaak doet omdat zijn voornaamste taak in dit leven het "schoonhouden" van de Hoftuin is, dat wil zeggen het uitzetten van vreemdelingen en illegalen. En omdat de tuin twee toegangswegen beneden en één via een balkon kent en zijn broer Harry vaak de hort op is, heeft Panda het erg druk, dat spreekt vanzelf. Toch lijkt hij de laatste tijd wat meer tijd vrij te maken voor kleine uitstapjes, zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan de redactie. Helaas, omdat het op stang jagen van andere haarfabrieken nu eenmaal in zijn bloed zit, gedraagt hij zich ook buiten het Hof niet op zijn vriendelijkst...

Hij had namelijk gezien dat onze reporter Cera in de Schuilhut zat, en had zich voorgenomen haar te pesten. Niet dat hij haar rechtstreeks aanviel, nee, hij hanteerde een andere methode, een treiterversie.

Hij deed alsof hij een spoor volgde, besnuffelde uitgebreid wat zwerfvuil (altijd in voldoende mate aanwezig in de Katbladstraat), en zorgde dat hij op die manier stapje voor stapje dichterbij de Schuilhut (bij Cera dus) kwam.
Cera had dat natuurlijk best in de gaten en begon alvast te mekkeren en te schelden. Doch Panda trok zich daar niets van aan en deed nog een paar stapjes vooruit.
Gelukkig voor Cera waren onze twee oudjes, moeder Tokkie Troy (onder) en haar zoon Japekoppie (boven), in de buurt. En ondanks dat mevrouw Troy niet Cera's grootste vriendin is, kon ze het niet goed hebben dat Panda haar huisgenote aan het pesten was en ging naar buiten om zo nodig in te grijpen. Voor Japekoppie geldt dat hij gewoon geen gedonder voor zijn deur wil, en al helemaal niet als dat veroorzaakt wordt door haarfabrieken van buiten zijn territorium en/of leden van de partij Hof is Vol.
Wel, Panda wist niet hoe snel hij moest wegwezen toen onze oudjes door het kattenluik naar buiten kwamen om Cera te ontzetten. Cera kon weer opgelucht ademhalen, mevrouw T. haalde gelijk maar even een frisse neus nu ze toch buiten was en Japekoppie liep, iets vroeger dan normaal, zijn verkennersrondje.
En zo heerste er tenminste weer vrede voor de deur van de redactie.

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat goed weer van Japekop en Mw Troy! Arme Cera blijft slachtoffer - Panda weet wel precies wie hij moet hebben. Gelukkig komen Japekop en Mw Troy op voor de zwakkere haarfabriek.