Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 8 mei 2012

Solidariteit

Japekop, de Boez en Oscar
Natuurlijk moet de stand van zaken in de Hoftuin goed worden bijgehouden door onze reporters, en daarom gingen we er met de hele ploeg heen voor een inspectie.
Jawel, ook in deze tuin is een aantal planten gesneuveld door de winterse periode van droogte en vorst, maar de vele planten die het nog wel doen zijn in korte tijd een flink stuk omhoog geschoten. En in krap twee weken tijd zijn er heel wat kleurige bloemen verschenen!
Japekoppie
Japekoppie zag hem het eerst. Gelukkig zat hij achter het raam en vormde op dit moment geen bedreiging voor onze reporters. Maar de partijleider van Hof is Vol heeft een kattenluik en dus moet hij ook als hij achter het raam zit in de gaten gehouden worden! Niet dat Myo Japekop zou aanvallen, want alhoewel J. geen vechter is en het nooit zal aansturen op een confrontatie, de partijleider heeft een soort van ontzag voor onze Verkenner A en heeft nog nooit de moed gehad onze J. uit te dagen of te meppen.Cera
Cera echter is als de dood voor Myo, en dat is geen wonder want ze werd al diverse keren door hem gemept.
Het was dat ze nu samen met de ploeg jongens in deze tuin was, anders had ze de moed niet gehad zo diep in de tuin door te dringen en was ze 'm allang gesmeerd.

Myo
Myo stond dus bovenop de rugleuning van de sofa voor het raam te loeren naar onze reporters. We weten uit ervaring dat hij nooit terugschrikt voor een flinke meppartij of uitzetting, maar op dit moment waren er teveel tegelijk en Myo is niet dom.
Bovendien was er nog een haarfabriek in de tuin aanwezig, ook lid van de partij Hof is Vol, en die moest vandaag maar eens het vuile werk opknappen, heh Myo?

Harry
Harremans zat midden in de tuin en keek toe hoe de vier illegalen door zijn tuin liepen te snuffelen. Hij verroerde zich niet, zag het niet zitten om één van de groep lastig te vallen. Vier is teveel namelijk.
Maar hij bleef wel Cera in het oog houden. Het zou namelijk zomaar kunnen dat Cera zich van de anderen zou afzonderen, en dan was zij een makkelijke prooi. Bovendien doet Cera het in haar broek voor Harremans en zoiets moet je als H is V-lid natuurlijk in stand houden.Cera
En om die reden bleef mevrouw K. in de buurt van Cera. Ons model stond overigens al te mekken omdat zij zich niet op haar gemak voelde met die loerende Harry zo vlakbij.
Wel, we hadden de bloemen tenslotte wel gezien en we konden eventueel later nog wel eens terugkomen, toch? Ja, als die Harry weer zat opgesloten bij zijn broer Panda en Myo op bed lag of bezig was met zijn Happie Happie.
Mevrouw K. gaf het sein tot vertrek en Cera liep met haar mee de Poort uit. De anderen volgden, want waren uiteraard solidair.

3 opmerkingen:

tante sjaan zei

Ik vind het steeds weer wonderbaarlijk dat uw katten met u meelopen door de buurt. Je hoort dat soort dingen niet zo vaak. Ik dacht dat katten liever in hun eentje erop uit trokken.

Frans zei

Ik heb het ook medegemaakt tante sjaan, toen ik aan de rand van de stad woonde (de Snoepforel)en soms de hele roedel van drie huishaarfabrieken achter me aankreeg bij een rondje polderloop. Wel steeds roepen, contact houden, zeg maar.

de fotograaf zei

Contact houden is inderdaad erg belangrijk. Daarom heeft mevrouw K. een speciaal fluitje ingestudeerd, voor als ze weer een stukje verderop wil gaan. Alleen de Boez luistert slecht en wil nog wel eens dralen of zelfs achterblijven. Maar dan heeft hij iets interessants ontdekt en kan zich daarvan niet losrukken.