Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 april 2011

Weer aan de slag!

Zo blij dat ze weer herenigd zijn (Oscar en de Boez), hangen de twee vriendjes steeds om elkaars nek. Ja, zo op het kleffe af (maar toch ook wel weer zo schattig....) dat mevrouw Katblad ze meenam voor een inspectierondje in de Kruidentuin.
Voor de Boez de eerste keer na zijn terugkomst dus......


Eerst nog even aan elkaar snuffelen voor we gaan, jongens?
Ja, want Oscar had eerder op de dag ergens in liggen rollen. De stank die om hem heen hing was niet te harden, en elke keer als mevrouw Katblad hem even had geaaid, moest zij haar handen wassen omdat zij anders onwel dreigde te worden. Zo te zien had de Boez minder last van die vreselijke geur, want hij porde er lustig op los, met zijn snuit in Os' vacht.
Gaan we jongens?

Oscar was al heel snel in het centrum van de Kruidentuin aangekomen, maar de Boez had wat meer tijd nodig. Voorzichtig, stapje voor stapje, kwam hij naar mevrouw Katblad toe, die op een bankje in de zon was gaan zitten en hem aanmoedigde en hem ervan verzekerde dat er geen enge blafbeesten of spoken in de tuin waren.
Wel, de Boez geloofde haar best wel, maar een klein hapje verse Nepeta kan nooit kwaad, heh?
Het was mevrouw Katblad trouwens nog niet eerder opgevallen dat in anderhalve week tijd het Kattenkruid in de Kruidentuin een flinke groeispurt had gemaakt. Maar dat komt natuurlijk omdat zij daar geen oog voor had gehad en u weet vast wel hoe dat zo kwam.
In ieder geval smikkelde de Boez er maar eens lekker van.


Vervolgens kwam hij, voorzichtig langs de paaltjes lopend, naar het bankje toe. En ondertussen probeerde hij natuurlijk te zien waar zijn vriendje Oscar uithing.

Os had ergens verderop op Boez zitten wachten en sprong nu opeens bovenop hem. Het werd ons al snel duidelijk dat er van verkennen weinig zou komen, maar lekker spelen vonden wij ook prima uiteraard! Want dit wandelingetje was vooral bedoeld om Boez weer aan de tuin te laten wennen en hem te laten meemaken dat hij er zonder gevaar kon ronddollen.
Zo te zien waren we op de goede weg, vooral dankzij de fantastische medewerking van Oscar.
Boez zocht wel regelmatig de beschutting van bomen en struiken, maar dat had hij altijd al gedaan en dus maakten wij ons daar niet ongerust om. Als hij maar weer tevoorschijn kwam!

En Oscar gaf zijn vriendje alle tijd en ruimte, ging er gewoon bij zitten en wachtte tot Boez weer zover was om verder te spelen en stoeien.


Ze snuffelden samen op interessante plekjes............en toen Oscar het centrum van de tuin indook, volgde Boez hem voorzichtig. Ja, het Boesje was zeer op zijn hoede maar dat vonden wij heel begrijpelijk. Het was immers nog maar een vier daagjes geleden dat hij uit de donkere garage was bevrijd en zoiets gaat niet in je kouwe eh.... vacht zitten, wel? Daarom dus.Toen mevrouw Katblad aankondigde weer terug te gaan naar de redactie, vonden de twee reporters dat een prima idee. Ze hadden bijna een half uur lopen zooien in de tuin en dat was voor dit moment wel weer genoeg.Op weg naar huis werd er nog een stevig robbertje gevochten, en ook dat was weer de normale gang van zaken.
Natuurlijk houdt mevrouw Katblad de Boez toch nog een beetje extra in de gaten. Later op de dag zat hij namelijk vlakbij de beruchte garage, terwijl wij dat voorlopig eigenlijk liever niet hebben. Mevrouw Katblad heeft die garage wat beter in de gaten gehouden en zag de afgelopen dagen alsmaar een wat zwaarder wielhuis in- en uitrijden, plus een motor (met veel lawaai). Eveneens kwam er een vrachtwielhuis een container ophalen voor de deur van de garage, en dat veroorzaakte een dusdanige gigantische herrie dat het geen wonder is dat Boez niet meer tevoorschijn durfde te komen toen hij zich eenmaal achterin achter de stellingen en dozen had verstopt. Maar laten we daar maar niet te vaak meer aan terugdenken.... Bovendien moeten de haarfabrieken zo langzamerhand maar weer eens aan het werk! Want we hebben wel een Katblad draaiende te houden, niet? Juist ja! Waar blijft het nieuws van de straat, jongens? Hoezo eerst een snoepie?

6 opmerkingen:

Sandrazz zei

Gezellig weer zo de dagelijkse verhaaltjes. Geef de Boez nog maar een dikke knuffel van onz.
Sandra, Snork & Doezel

mw. Katblad zei

Doen we graag hoor!

ina zei

Wat een heerlijke foto's weer.
Geef Os ook maar een extra knuffel, die heeft hij wel verdiend.

mw. Katblad zei

Wij hebben voor de zekerheid Os eerst even besnuffeld, en toen bleek dat de stank was verdwenen hebben wij aan uw verzoek voldaan.

De Boez knuffelen wij natuurlijk zo vaak wij kunnen!

Trudi zei

Leuk om Boez weer rond te zien lopen met zijn goede vriend. Ik kan me voorstellen dat jij nu intens blij bent. Geniet van het weekend Annemarie, liefs Trudi

Wilma zei

Wat heerlijk toch om die twee weer bij elkaar te zien. Hartverwarmend!